Κυριακή 28.05.2023

Εκλογές με αγνώστους Χ δεν γίνονται!

Πλέον οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν τη θέση των κομμάτων ώστε να πάνε να ψηφίσουν και αυτή τη στιγμή μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους. Η ΝΔ ζητά αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν συζητά το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αλλά να μην είναι πρωθυπουργός και η πρώτη κάλπη είναι η πιο σημαντική ώστε στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν, λόγω της απλής αναλογικής, να έχουν μπει οι βάσεις για τη νίκη.

Φταίνε όλοι οι… άλλοι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, δεν συνεργάζεται με κανέναν, ζητά την αποδοκιμασία των τριών κομμάτων που θέλουν την κυβέρνηση και την ενίσχυσή του για να είναι αυτό ισχυρό στην αντιπολίτευση.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται θολά. Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος περιμένουν κάλεσμα που δεν φαίνεται να το παίρνουν και πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα είπε ότι την επόμενη μέρα των πρώτων εκλογών θα σχηματιστεί προοδευτική  διακυβέρνηση. Δεν λέει, όμως, με ποιον θα σχηματιστεί.

Από τη δική του πλευρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι για να μπει σε συγκυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργοί οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή, ζητά ο λαός να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν του λέει χωρίς αν βρεθεί στην κυβέρνηση, ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας!

Σε μία εποχή δύσκολη για όλους και με πολλές προκλήσεις να περιμένουν, ο ελληνικός λαός θα πρέπει όταν πάει την κάλπη να ξέρει ποιους θα ψηφίσει και γιατί! Οπότε άγνωστοι Χ για Πρωθυπουργούς και προοδευτικές διακυβερνήσεις δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στον πολιτικό διάλογο!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ