Σάββατο 02.12.2023

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι μπορούν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια – Παραδείγματα

Στις περιπτώσεις που κάποιος είναι άνεργος, σπουδάζει, νοσηλεύεται ή είναι φυλακισμένος θα είναι μαχητό το τεκμαρτό εισόδημα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το οποίο ξεκινά από το ποσό των 10.920 ευρώ και φθάνει στα 14.196 ευρώ.

Στην προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και η υποδήλωση εισοδημάτων από ένα μεγάλο μέρος ελεύθερων επαγγελματιών, ορισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο, καθώς οι λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος περιορίζονται στα παραπάνω.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, εάν κάποιος θέλει να δουλέψει λιγότερο για διάφορους λόγους ή ακόμη κι αν τα εισοδήματά του είναι πραγματικά χαμηλά, θα φορολογηθεί με το τεκμαρτό εισόδημα.

Όπως προκύπτει από το άρθρο 31 του νόμου 4172/2013, το ετήσιο συνολικό ποσό που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια μπορεί να αμφισβητηθεί από τον φορολογούμενο όταν αυτό είναι μεγαλύτερο από την πραγματική δαπάνη του φορολογουμένου και των εξαρτώμενων μελών που τον βαρύνουν, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από τον υπόχρεο με βάση πραγματικά περιστατικά ή στοιχεία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ