Τετάρτη 27.09.2023

Εμανουέλ Μπεάρ: Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα αιμομιξίας όταν ήταν παιδί

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Μπεάρ αποκάλυψε δημόσια ότι υπήρξε θύμα αιμομιξίας όταν ήταν παιδί μεταξύ 10 και 14 ετών, σε ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε μαζί με την Αναστάσια Μίκοβα.

«Ο θύτης δεν ήταν ο Γκι Μπεάρ», ο τραγουδιστής και πατέρας της ηθοποιού που πέθανε το 2015, διευκρίνισε η Μίκοβα κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί από το κανάλι M6 στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η σκηνοθέτις εξήγησε ότι έκανε τη διευκρίνιση αυτή με αίτημα της ίδιας της Εμανουέλ Μπεάρ, η οποία δεν ήταν παρούσα στην εκδήλωση «για οικογενειακούς λόγους».

Η Αναστάσια Μίκοβα και η Εμανουέλ Μπεάρ στο ντοκιμαντέρ «Un silence si bruyant»
Η ηθοποιός -διάσημη μεταξύ άλλων και για την εκστρατεία της κατά των πλαστικών επεμβάσεων- «δεν θέλει» να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη, διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της ταινίας, συνέχισε η συνεργάτιδα της Εμανουέλ Μπεάρ.

Της έσωσε τη ζωή η γιαγιά της

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Un silence si bruyant» (Μια τόσο ηχηρή σιωπή), οι δύο γυναίκες δίνουν τον λόγο σε τέσσερα πρόσωπα -τρεις γυναίκες και ένα παιδί- θύματα αιμομιξίας και η Εμανουέλ Μπεάρ φανερώνει στοιχεία της δικής της ιστορίας.

«Αν ο πατέρας μου, η μητέρα μου, το σχολείο μου, οι φίλοι μου δεν βλέπουν τίποτε, αυτό σημαίνει ότι αυτό θα επαναληφθεί. Και θα το επαναλαμβάνεις επί τέσσερα χρόνια», λέει με φωνή off απευθυνόμενη προς τον θύτη της. Η ίδια λέει ότι «η γιαγιά της της έσωσε τη ζωή».

«Δεν ήθελα να μιλήσω, ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο για τον λόγο των άλλων. Απέναντι σε εκείνους, στην ειλικρίνειά τους, στο θάρρος τους, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε κι εγώ να μιλήσω», εξήγησε η ηθοποιός σε βιντεομήνυμα που προβλήθηκε για τους δημοσιογράφους πριν από την ταινία.

«Είναι ένα σχέδιο που έχω στο μυαλό μου εδώ και 19 χρόνια», πρόσθεσε η Εμανουέλ Μπεάρ.

Ντοκιμαντέρ για τα θύματα αιμομιξίας που μάχονται

Το ντοκιμαντέρ «δεν είναι μια ταινία για τα θύματα, αλλά για πλάσματα που υπήρξαν θύματα και μάχονται», λέει η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο Elle.

Τα πρόσωπα που παίρνουν τον λόγο στο ντοκιμαντέρ είναι η Νόρμα, που βιάστηκε από τον παππού της στην παιδική της ηλικία, η Πασκάλ, που έκρυβε μέχρι τα 50 της χρόνια τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον πατέρα της, η Σαρά, ο πρώην συμβίος της οποίας κακοποιούσε την κόρη της από τα 4 έως τα 8 της χρόνια, και ο Ζοακίμ, που κατηγορεί τους γονείς του για αιμομιξία, κάτι που εκείνοι αρνούνται.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Αιμομιξία και τη Σεξουαλική Βία κατά των Παιδιών (Ciivise), 160.000 παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας στη Γαλλία κάθε χρόνο και 5,5 εκατομμύρια ενήλικοι υπήρξαν θύματα στην παιδική τους ηλικία, στις περισσότερες περιπτώσεις στους κόλπους της οικογένειάς τους.

Μια κατάσταση που απαιτεί «μια πολιτική και κοινωνική απάντηση», λέει η Εμανουέλ Μπεάρ.

ΠΗΓΗ:

https://www.iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ