Δευτέρα 17.01.2022

Εμβολιαστικό κέντρο Λήμνου: Προβληματισμός και αντιδράσεις για την κοινή είσοδο

top

Ανησυχία και επιφύλαξη έχει προκαλέσει σε μερίδα πληθυσμού της κοινωνίας της Λήμνου, το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο της Λήμνου, όπου για την ώρα λειτουργεί το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, η είσοδος είναι κοινή τόσο για τους ασθενείς όσο και για όσους θέλουν να εμβολιαστούν.

Συγγενείς ηλικιωμένων που αυτόν τον καιρό εμβολιάζονται, επικοινωνήσαν με το σταθμό μας και εξέφρασαν την ανησυχία τους γιατί εν μέσω πανδημίας θεωρούν πως θα ήταν ορθότερο να υπάρχει ξεχωριστός χώρος, για τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου ή έστω διαφορετική είσοδος, ώστε να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι που προσέρχονται να εμβολιαστούν.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «από τη μια οι γιατροί, μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το νοσοκομείο και από την άλλη μας καλούν για εβολιασμό στο χώρο του νοσοκομείου».

Ο FM100 επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κανταρά, ο οποίος διευκρίνισε ότι, η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου κατά της Covid-19, εντός του Νοσοκομείου Λήμνου προβλέπεται από συγκεκριμένη οδηγία του Υπουργείου Υγείας. Η κοινή είσοδος εξυπηρετεί στη διενέργει ελέγχου όσων εισέρχονται στο χώρο του Νοσοκομείου και τέλος, υπάρχει πρόνοια ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, τοποθετώντας την αίθουσα αναμονής όσων έχουν κλίσει ραντεβού για εμβολιασμό στον διάδρομο του παλιού κτηρίου και όσων περιμένουν να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία στο διάδρομο που οδηγεί στο μικροβιολογικό εργαστήριο.

 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosfm100.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ