Τρίτη 15.06.2021

Έναρξη Λειτουργίας του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους – Παρατήρηση φύσης και ορνιθοπανίδας

Από το Σάββατο 22 Μαΐου επαναλειτουργεί το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στη θέση Μπαλή Αλώνια και τοΜουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονήςσας προσκαλεί σε περιήγηση, παρατήρηση της φύσης και ορνιθοπαρατήρηση στο Πάρκο ΑπολιθωμένουΔάσους, το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 στις 10.00.

Στις 22 Μαΐου κάθε χρόνου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, η οποία καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Στόχοςείναι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι  η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίαςγια την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας 2021 με θέμα “Είμαστε μέρος της λύσηςγια τη φύση”, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Κέντρο ΠεριβαλλοντικήςΕνημέρωσης Καλλονής σχεδίασαν δράσεις που στοχεύουν στη γνωριμία του κοινού με την πλούσιαβιοποικιλότητα του νησιού, στην κατανόηση των κινδύνων που διατρέχει και στην ευαισθητοποίηση για τηνπροστασία της.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά, ενώ η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους τους επισκέπτες.

 

 

 

Περιήγηση, παρατήρηση φύσης και ορνιθοπανίδας στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους το Σάββατο 22 Μαΐου

 

Σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης δράσης ορνιθοπαρατήρησης μετά την άρση των περιορισμών, τοΜουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονήςσας προσκαλούν σε νέα εξόρμηση παρατήρησης πουλιών για μικρούς και μεγάλους. Το Σάββατο 22 Μαΐου2021 στις 10.00, θα πραγματοποιήσουν περιήγηση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, παρατήρησηφύσης και ορνιθοπαρατήρηση των ποικίλων ειδών πουλιών που απαντώνται στο Απολιθωμένο Δάσος.

Η περιήγηση στο Πάρκο και η ορνιθοπαρατήρηση θα υλοποιηθούν με καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονεςκαι τη χρήση εξοπλισμού (τηλεσκόπια, κιάλια), μετά από δήλωση συμμετοχής και προ συνεννόηση.

Η περιήγηση στο Πάρκο και η δράση ορνιθοπαρατήρησης το Σάββατο 22 Μαίου 2021 απευθύνεται σε παιδιάάνω των 8 ετών και ενήλικες. Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται με την αγορά του ενιαίου εισιτηρίου (5 €) του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με το οποίο είναι δυνατή η πρόσβαση στοΜουσείο και στα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.

Μετά το τέλος της περιήγησης στο Πάρκο, οι συμμετέχοντες μπορούν να επισκεφτούν και τους εκθεσιακούςχώρους του Μουσείου για να ανακαλύψουν τα νέα ευρήματα που εκτίθενται για πρώτη φορά στην αίθουσατου Απολιθωμένου Δάσους και παράλληλα να παρακολουθήσουν την επιστημονική ενημέρωση πουυλοποιείται από το προσωπικό του Μουσείου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την αποφυγή διασποράς του COVID-19, υπάρχει ηδυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορείνα γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κλπ. Οι επισκέπτες απλά μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήρια τους, ανεπισκεφτούν την ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmusum.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434 και 6972-809610.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ