Πέμπτη 23.04.2026

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου

TOP

Σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, το προηγούμενο τριήμερο στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τέσσερις (4) αλλοδαποί (-2- γυναίκες και -2- άνδρες), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της πλαστογραφίας, για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη και διάδοση ασθενειών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, τρεις (3) από τους συλληφθέντες επέδειξαν, ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως διακριβώθηκε, έφεραν ενδείξεις πλαστότητας, ενώ μία εξ’ αυτών στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί παραβίασαν τα μέτρα για την πρόληψη και διάδοση ασθενειών.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.

 

Σύλληψη ατόμου στη Λέσβο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, την 13-03-2021 στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς είχε στην κατοχή του δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν, κατά περίπτωση, ποσότητα ηρωίνης, βάρους -1,5- γραμμαρίων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -2- γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού για κλοπή

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου αλλοδαπού, για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, χθες (15-03-2021), κατά τη διάρκεια ελέγχου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ. ) του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, βρέθηκε στην κατοχή του προαναφερόμενου ανηλίκου, ποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί προ δεκαημέρου περίπου, από δημοτική οδό στη Μυτιλήνη.

 

Σύλληψη ατόμου στη Λέσβο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, την 13-03-2021 στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και κατασχέθηκε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με ποσότητα ηρωίνης, βάρους -1,8- γραμμαρίων.

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ