Τετάρτη 29.03.2023

Έπαρχος Λήμνου: Δυστυχώς οι μισοί Λημνιοί υποψήφιοι για τον ΑΣΕΠ δεν μετέβησαν στην Καβαλά

Σε μια δημόσια τοποθέτηση προχώρησε ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τη μη δημιουργία εξεταστικού κέντρου στη Λήμνο για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα οι μισοί υποψήφιου να μην καταφέρουν για οικονομικούς λόγους να μεταβούν στην Καβάλα για πάρουν μέρος στις γραπτές εξετάσεις.

Η γραπτή τοποθέτηση αναφέρει:

     Παρά τις προσπάθειες για άλλη μια φορά η νησιωτικότητα και οι λεγόμενοι, ΑΚΡΙΤΕΣ, των ακριτικών νησιών της χώρας, που παρόλη την παραμέληση που εισπράττουν, από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις συνεχίζουν να φυλάσσουν Θερμοπύλες, (Για πόσο ακόμη όμως;) αντιμετωπίστηκαν για πολλοστή φορά, σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Από τους 120 υποψηφίους, από το νησί της Λήμνου, σχεδόν οι μισοί δεν μετέβησαν στην Καβάλα, ώστε να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

     ΓΙΑΤΙ οι περισσότεροι είναι άνεργοι.

     ΓΙΑΤΙ οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέσουν τα χρήματα, αυτού του ταξιδιού.

     ΓΙΑΤΙ τα άτομα με ιδιαιτερότητες και οικογενειακές υποχρεώσεις, αδυνατούν να μετακινηθούν.

   Γι’ αυτά και πολλά άλλα ΓΙΑΤΙ, οι νέοι και οι νέες της Λήμνου στερήθηκαν το όνειρο της εργασίας. ΓΙΑΤΙ κάπως έτσι οι νέοι και οι νέες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου αναγκάζονται να φύγουν από τα νησιά μας. ΓΙΑΤΙ έτσι τα νησιά μας γίνονται νησιά γερόντων και οδηγούνται στην εγκατάλειψη.

     Να ευχηθώ στους νέους και τις νέες που παρά τα ΓΙΑΤΙ, κατάφεραν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό και να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Καλή επιτυχία.

     Τέλος θέλω να ευχαριστήσω των Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αποδοχή των αιτημάτων μας, την ναυτιλιακή εταιρία SEAJETS και το Πρόεδρό της κ. Ηλιόπουλο, για την τροποποίηση του δρομολογίου, την δωρεάν μετακίνηση των υποψηφίων στην Καβάλα και την επιστροφή με μισό εισιτήριο, καθώς και τα ξενοδοχεία, ΝΕΦΕΛΗ, ΩΚΕΑΝΙΣ και ESPERIA στην Καβάλα για τις προσφορές στην διαμονή των διαγωνιζόμενων.

                                                                                                                        

                                                                                                                         Ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

                                                                                                                                     Άγγελος Βλάττας -Λαμπρινός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ