Τετάρτη 29.11.2023

Έπεσε η αυλαία για την 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Σύρο, με το νησί μας να εκπροσωπείται από τον ΜΕΑΣ “Λήμνος”. .

Οι εκδηλώσεις της χθεσινής τελευταίας ημέρας έγιναν με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος ένθερμα υποστήριξε τη σημασία που έχει η θεατρική ερασιτεχνική δημιουργία για τις κοινωνίες των νησιών μας και υποσχέθηκε συνέχιση του ενδιαφέροντος και στήριξη του θεσμού που δημιούργησε το Υπουργείο Αιγαίου πριν 35 χρόνια.

Στον απολογισμό της Συνάντησης περιλαμβάνονται 30 παραστάσεις, έκθεση ζωγραφικής, έκθεση φωτογραφίας από παλαιότερες Συναντήσεις, δυο σεμινάρια, παράσταση που αναφερόταν στο βιομηχανικό παρελθόν του νησιού, αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη και το ρεμπέτικο.

Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί παρουσίασε στο κοινό της Σύρου το οποίο με ελεύθερη είσοδο κατέκλυσε τους θεατρικούς χώρους, παραστάσεις εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα υλοποίησε τους στόχους της ανταλλαγής των εμπειριών, της επιμόρφωσης, της σύσφιξης των καλλιτεχνικών και φιλικών δεσμών ανάμεσα στους ερασιτέχνες των 43 ομάδων από 17 νησιά του Αιγαίου μας.

Αποχωρώντας από τη φιλόξενη Σύρο η ΟΕΘΑ ευχαριστεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το. Δήμο Ερμούπολης Σύρου, τους χορηγούς για την ηθική και οικονομική τους στήριξη και βέβαια τους εθελοντές των ομάδων του νησιού για τη σημαντική συμπαράσταση και βοήθεια. Αφήνει παρακαταθήκη τη διαμόρφωση δύο λειτουργικών θεατρικών χώρων και προσκαλεί όλους στην 35η Συνάντηση του χρόνου σ’ ένα άλλο νησί του Αιγαίου μας.

afisa thias

ΠΗΓΗ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ