Σάββατο 13.08.2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο είχε την Τρίτη 12 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας κ. Γιώργος Μεταξάκης. Ο Υπουργός ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα για τις σύγχρονες δυνατότητες των Γεωγράφων και τον τρόπο με τον οποίο δύνανται να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον κ. Μεταξάκη και συζήτησαν εκτενώς θέματα, όπως ενδεικτικά η πρόληψη της εγκληματικότητας, η βέλτιστη αστυνόμευση, οι χωρικές διαστάσεις σε εφαρμοζόμενες πολιτικές καθώς και οι νέες απαιτήσεις ασφάλειας συναρτήσει των διεθνών εξελίξεων. Αναλύθηκε  η ικανότητα των επιστημόνων Γεωγράφων να δημιουργούν σύγχρονα εργαλεία για τη στοχευμένη ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδίως στον τομέα της πρόληψης. Ειδικότερα, ο κ. Μεταξάκης κατέθεσε λεπτομερές υπόμνημα για τον τρόπο που οι εφαρμογές Γεωπληροφορικής, η χωρική ανάλυση δεδομένων και η ολοκληρωμένη  χωρική αντίληψη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, μπορούν να συνδράμουν στην αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου.

Ως Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τους συνεργάτες του, για τη ζεστή φιλοξενία. Δεσμευόμαστε σε διαρκή συνεργασία, συμμετέχοντας με όλες μας τις δυνάμεις στην επίτευξη των στόχων για την ευνομία της Ελληνικής Πολιτείας.

Καθ’ όλη τη συνάντηση, τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ