Η παρουσία του κλιμακίου εντάσσεται στην πάγια τακτική του Οργανισμού για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενόψει και της αυξημένης τουριστικής κίνησης της θερινής περιόδου.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο νησί, τα στελέχη του ΕΦΕΤ πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μονάδες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων, καθώς και σε σημεία λιανικής πώλησης. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στη συμμόρφωση με την υγειονομική νομοθεσία, την ορθή σήμανση προϊόντων, τις συνθήκες συντήρησης και μεταφοράς τροφίμων, καθώς και στην ιχνηλασιμότητα.
Στόχος της δράσης είναι η πρόληψη κινδύνων για τον καταναλωτή και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο σύστημα ελέγχου τροφίμων. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους επαγγελματίες του κλάδου να τηρούν αυστηρά τις προδιαγραφές ασφάλειας, ενώ υπενθυμίζει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.