Παρασκευή 24.05.2024

Επίσκεψη του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α «Η Κυψέλη»

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου σήμερα 8 Μαΐου,  τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με τους Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Μαρία Συμεού επισκέφθηκαν το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α «Η Κυψέλη».

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους συνεχάρησαν την Πρόεδρο κα. Αλατερού, τα Μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό της «Κυψέλης» για το σημαντικό λειτούργημα που επιτελούν, ενώ  διαβεβαίωσαν ότι οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίζουν να στηρίζουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους το πολύτιμο έργο της «Κυψέλης».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

 

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  πιστοί στις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού (Ανθρωπισμός, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Αμεροληψία, Εθελοντισμός, Ενότητα, Παγκοσμιότητα) συνεχίζουν να προσφέρουν αθόρυβα & ανιδιοτελώς αγάπη και αλληλοβοήθεια στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, πάντα με σεβασμό στα  ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους ακούραστους εθελοντές & εθελόντριες μας.

 

«Δίνε δωρεάν το χρόνο αν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια ..» είχε γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης στην «Μαρία Νεφέλη».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει φέτος 147 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ