Σάββατο 24.07.2021

Επιστολή Δημάρχου Λήμνου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε χθες, Κυριακή 11 Ιουλίου, επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την αιφνιδιαστική ακύρωση του δρομολογίου του  Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “Aqua Blue” της εταιρείας SeaJet.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η ακύρωση ενός δρομολογίου με τόσους προορισμούς εντός της θερινής περιόδου, που μάλιστα ανακοινώθηκε ενώ είχαν ήδη επιβιβαστεί οι επιβάτες από το Λαύριο, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επισκέπτες ενώ πέραν των άλλων είναι ικανή να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ο Δήμαρχος αιτείται την άμεση επιθεώρηση του πλοίου Aqua Blue  από κλιμάκιο του Υπουργείου και την εξέταση του ιστορικού εκτέλεσης των δρομολογίων αυτού προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν ανάλογα προβλήματα κατά τους τουριστικά κρίσιμους θερινούς μήνες και ει δυνατόν και την αντικατάσταση. Τέλος, ζητά να επανεξεταστούν από το Υπουργείο τα κριτήρια αξιολόγησης των εταιριών που μετέχουν στους διαγωνισμούς ανάθεσης της εν λόγω υπηρεσίας για τη διασφάλιση της ομαλότητας και τη δημιουργία του αισθήματος ασφάλειας στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ