Τετάρτη 04.08.2021

Επιστολή Δημάρχου Λήμνου στον ΥΠΑΑΤ

top

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε στις 15 Ιουνίου επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβάνιο, καθώς και στη Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου, με την οποία αιτείται τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου ελέγχου γάλακτος στη Λήμνο.

Ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της μεταφοράς ενός ευπαθούς προϊόντος εκτός νησιού και τις επιπτώσεις στην ποιότητα των δειγμάτων όταν αυτά παραλαμβάνονται από το εργαστήριο,  η οποία δεν είναι αντιπροσωπευτική του αρχικού δείγματος, εφόσον έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα που εκ των πραγμάτων δύναται να αλλοιώσει την ποιότητά του.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος αιτείται:

Α) Τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου γάλακτος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λήμνο, προκειμένου να διασφαλίζεται η ταχύτητα και κυρίως η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του ελέγχου των δειγμάτων του γάλακτος, καθώς δεν θα παρεμβάλλονται άλλοι παράγοντες ικανοί να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα του ελέγχου και

Β) Να ελεγχθεί η δυνατότητα επανεξέτασης των εξαιρούμενων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση, κατά το προηγούμενο έτος, παραγωγών της Λήμνου που συνδέεται με την καθυστέρηση μεταφοράς των δειγμάτων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ