Κυριακή 28.05.2023

Επιστροφές φόρου: «Ζεστό χρήμα» άμεσα για 1 στους 5 φορολογούμενους

Μόλις 25 ημέρες πέρασαν από την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και με τα ως τώρα δεδομένα, ένας στους πέντε φορολογούμενους από όσους την έκαναν μέχρι 19 Απριλίου, δικαιούται επιστροφής φόρου. Για πρώτη φορά στα χρονικά όμως, οι 3 στους 4 δικαιούχους επιστροφής φόρου έχουν εισπράξει ήδη την επιστροφή φόρου που δικαιούνται από την ΑΑΔΕ, ύψους περίπου 300 ευρώ ο καθένας κατά μέσον όρο!

Σπάει έτσι η «παράδοση» που ήθελε το δημόσιο να «κυνηγά» τους πολίτες να πληρώσουν του φόρους τους, ενώ το ίδιο αργούσε να τους δώσει τις επιστροφές που δικαιούνται! Και επιπλέον, μπαίνει «φρένο» σε αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου με οφειλές πριν καν καταστούν ληξιπρόθεσμες , για τις οποίες ο φορολογούμενους έχανε το δικαίωμα να τις πληρώνει τμηματικά για μήνες, επειδή η εφορία εισέπραττε «μια και έξω» την οφειλή.

Πλέον όμως, οι πληρωμές επιστροφή φόρου στους πολίτες γίνονται άμεσα, μετά την υποβολή και εκκαθάρισης της δήλωσης.

Άμεση επιστροφή δικαιούνται έτσι από φέτος, όσοι δε χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία. Κατά κύματα εισέπραξαν ήδη επιστροφές φόρου 34.000 δικαιούχοι (77% του συνόλου έως έλαβαν πιστωτικό εκκαθαριστικό μέχρι 19 Απριλίου). Έλαβαν συνολικά 9.656.905 ευρώ: η πρώτη πληρωμή δικαιούχων έγινε μόλις στις 5 Απριλίου, η δεύτερη στις 12 Απριλίου και η τρίτη στις 21 Απριλίου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ