Δευτέρα 29.09.2025

Επιτυχημένη η 1η Συνάντηση Γαστρονομίας & Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Δήμο Σμύρνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου η 1η Συνάντηση Γαστρονομίας & Πολιτισμού, που διοργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Δήμο Σμύρνης, στο πλαίσιο μίας σειράς κοινών πρωτοβουλιών και συνεργιών για τους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού που αναπτύσσονται μέσω διμερών επαφών των δύο Δημάρχων, Παναγιώτη Χριστόφα και Τζεμίλ Τουγκάι αντίστοιχα, που ξεκίνησαν το 2024 με την υποστήριξη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη Αλέξανδρου Κώνστα.

Ο κ. Τουγκάι συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους, στελέχη του Επιμελητηρίου και συνεργάτες του συμμετείχε στις εκδηλώσεις, τις οποίες τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Δικελί Αντίλ Κιργκιόζ όπως και ο κ. Κώνστας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης με την φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) και του Συλλόγου Φωτογραφικής Τέχνης Σμύρνης (IFOD) με τίτλο «Παράθυρο στο παρελθόν».

Στη συνέχεια, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης, πραγματοποιήθηκε Γαστρονομικό Εργαστήριο με την Σεφ Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τις μαγείρισσες Μαρία Πανάγου και Μαρία Ξενιτέλλη, με τη συνδρομή σπουδαστών από Σχολές Μαγειρικής της Μυτιλήνης, αλλά και από τη βραβευμένη Σεφ Ayse Karadan, τους Σεφ Aypar Sata και Belgin Bulgan και σπουδαστές αντίστοιχης σχολής από την Σμύρνη.

Η βραδιά έκλεισε με κοινά μουσικά ακούσματα στο πλαίσιο της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης με τους Μαρία Σεϊτανίδου (φωνή), Γιάννα Μαϊστρέλλη (βιολί), Αριστείδη Αποστολή (ούτι) και Erdem Güreler (κιθάρα, φωνή) και με τη συμμετοχή του Χορευτικού του Δήμου Μυτιλήνης και του Χορευτικού Ομίλου «Αιολείς».

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, οι δύο Δήμαρχοι και η αντιπροσωπία τους, συνοδευόμενοι από τον κ. Χριστόφα βρέθηκαν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυτιλήνης, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πλούσια ιστορία του τόπου μας.

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ