Πέμπτη 20.01.2022

Έσπασε τη σιωπή της η τότε 11χρονη αθλήτρια: «Ήταν βιασμός, ήθελαν να με καταστρέψουν»

top

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν», αναφέρει στην περιγραφή της για όσα δραματικά βίωσε η αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε ηλικία 11 ετών και την οποία κατονόμασε η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα.

Σήμερα η -20χρονη πλέον- κοπέλα μίλησε, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στον τηλεοπτικό σταθμό Open για την υπόθεσή της: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε». Η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών κατά τον επίμαχο χρόνο, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και δράστης φέρεται να είναι ο τότε προπονητής της. Στη περίπτωσή της, το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει.

«Επικοινώνησα με τη Σοφία (σ.σ.: Μπεκατώρου), στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», υπογράμμισε η αθλήτρια.

Η τότε 11χρονη αθλήτρια της ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε άμεσα στους γονείς της, αφού δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», πρόσθεσε.

Η αθλήτρια κατήγγειλε πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον Ναυτικό Όμιλο, στον οποίο ανήκε τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Όμιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου».

 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.liberal.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ