Παρασκευή 09.06.2023

Εστιατόριο δέχεται κρατήσεις για πολυτελή γεύματα… στην άκρη του Διαστήματος

Το να φας ένα γεύμα με αστέρι Michelin στην «άκρη του Διαστήματος» θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα του χρόνου, εξαιτίας της γαλλικής εταιρείας Zephalto.

Το εγχείρημα διαστημικού τουρισμού, που ιδρύθηκε από τον πρώην ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Vincent Farret d’Astiès, πουλάει «εισιτήρια προκράτησης» για επερχόμενα ταξίδια σε μια κάψουλα υπό πίεση, που ονομάζεται Celeste, προσαρτημένη σε ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι.

Αυτή η κάψουλα θα ανέβει σε ύψος 25.000 μέτρων, επιτρέποντας στους επισκέπτες να θαυμάσουν την καμπυλότητα της Γης. Ενδιάμεσα από τη θέα, οι ταξιδιώτες θα πιουν κρασί και θα δειπνήσουν με στιλ.

Τα εισιτήρια προκράτησης κοστίζουν 10.000 ευρώ και δίνουν στους αγοραστές την ευκαιρία να κάνουν κράτηση θέσης κάθε φορά που τα εισιτήρια πωλούνται. Συνολικά, ένα ταξίδι στο Celeste θα σας κοστίσει 120.000 ευρώ.

Η εταιρεία Zephalto είπε στο CNN Travel ότι οι θέσεις στις πρώτες πτήσεις από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 έχουν ήδη κλείσει και τώρα πωλούνται θέσεις προκράτησης για τα μέσα του 2025 και μετά.

ΠΗΓΗ:

https://www.iefimerida.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ