Δευτέρα 24.08.2026

Eurovision: Στα «κάγκελα» η Ιταλία με το τραγούδι της Εσθονίας – Γιατί την κατηγορούν

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η συμμετοχή της Εσθονίας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Espresso Macchiato» του ράπερ Tommy Cash να επικρίνεται για στίχους που σατιρίζουν την ιταλική κουλτούρα.

 

Ο ράπερ κέρδισε στον εθνικό τελικό της Εσθονίας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, με μεγάλη διαφορά από τις άλλες συμμετοχές και αυτή τη στιγμή το τραγούδι, που είναι ένα μείγμα σπαστών αγγλικών και ιταλικών, βρίσκεται στην κορυφή του Top 50 Viral Chart του ιταλικού Spotify.

«Ciao bella, I’m Tomaso, addicted to tobacco. Mi like mi coffè very importante», (Γεια σου, όμορφη, είμαι ο Τομάσο, εθισμένος στο τσιγάρο. Μου αρέσει ο καφές μου, είναι πολύ σημαντικός), αναφέρουν οι στίχοι του τραγουδιού. «Mi money numeroso, I work around the clocko. That’s why I’m sweating like a mafioso», (Τα λεφτά μου είναι πολλά, δουλεύω όλο το εικοσιτετράωρο. Γι’ αυτό ιδρώνω σαν μαφιόζος) τραγουδά ο Cash.

Πηγη

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ