Πέμπτη 11.08.2022

Φεστιβάλ Γαστρονομία και Οίνου 2022: Πανδαισία γεύσεων κι αισθήσεων

Το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Lemnos Philema ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο, 23 Ιουλίου! Η αυθεντικότητα των ντόπιων προϊόντων κι οι μεγειρικές του κ. Μαμαλάκη, του κ. Μελά και της κας. Μπαλαφούτη ανέδειξαν και γιόρτασαν την πλούσια γαστρονομία της Λήμνου.

Οι παραγωγοί και οινοποιοί του νησιού και μέλη του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου ήταν παρόντες στο Γυμνάσιο της Μύρινας, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους σε μια γευστική δοκιμή όπου συνομίλησαν και με τους επισκέπτες. Τα προϊόντα των παραγωγών ήταν και οι πρωταγωνιστές των πιάτων του live cooking το οποίο ανέλαβε ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, μαγειρεύοντας φλωμάρι με κιμά καβουρμά και σαλάτα caesars με αλίπαστο και παξιμάδι, ο chef Κυριάκος Μελάς που μαγείρεψε ντοματόπιτα με γιαούρτι και καλαθάκι και σαλάτα μπριάμ με ασπρομύτικα και βινεγκρέτ από ρετσέλι και η κα. Γιάννα Μπαλαφούτη που έφτιαξε ένα επιδόρπιο με ταχίνι, πετιμέζι και άλειμμα υπερτροφών.

mamalakis mageireuei

kyriakos melas mageireuei

 

mpalafouti mageireuei

 

 

Στόχος του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Lemnos Philema είναι να αναδείξει και να γιορτάσει την πλούσια γαστρονομία της Λήμνου. Με διοργάνωση της Άνθειας Κώτση και σε συνεργασία με τους παραγωγούς, οινοποιούς και εστιάτορες, μέλη του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται και πλέον η Λήμνος έχει μπει στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Lemnos Philema αναφέρει ακόμη:

Παράλληλα με το φεστιβάλ, επισκεφτήκαμε με τους καλεσμένους μας, Ηλία Μαμαλάκη, Κυριάκο Μελά και Γιάννα Μπαλαφούτη πολιτιστικούς χώρους όπως η Ηφαισία καθώς και μοναδικά αξιοθέατα του νησιού μας για να προβάλουμε μαζί με τη γαστρονομία και το κρασί, και τον μοναδικό πολιτισμό της Λήμνου.

Ευχαριστούμε πολύ τους καλεσμένους μας και όλους όσους παρευρέθηκαν και γιόρτασαν μαζί μας τη γαστρονομία της Λήμνου!
Τα μέλη του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου: Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης, Αυγά Λήμνου, Αχιλλαδέλης, Evante Estate, Hefissto Olive Oil, Κτήμα Όλον, Λήμνου Θάλασσα, Limnos Organic Wines, Limnos Wines, Μελίχρυσος, Οικογένεια Ποριάζη, Οινοποιείο Γκαράλης, Παλαίστρος Καβουρμάς, Salamousas Agrifood, Στης Μιχαλίτσας, Ταβέρνα Καλουδίτσα, Ταβέρνα Μαντέλα, Τυροκομείο Χρυσάφης.
Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Λήμνου.
Χορηγός Αερομεταφορών Aegean
Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ3
Τοπικοί Χορηγοί Επικοινωνίας ΦΜ 100 Λήμνος, Ράδιο Λήμνος
Χορηγοί: Pal, Fast Ferries
Ευχαριστούμε πολύ τις εταιρείες: Ήφαιστος Μεταφορική, Χρυσάφη Catering, Tsal Signs,
Limnos Experience και Σκαφίδα Car Rentals.
Ευχαριστούμε πολύ το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου και τη Μαρία Μάλαμα.

Δείτε τις δηλώσεις των καλεσμένων, κ. Μαμαλάκη, κ. Μελά και κας. Μπαλαφούτη, στην κάμερα του FM 100:

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ