Δευτέρα 17.01.2022

Focus Bari: Η Ελλάδα το 2020 «αγκάλιασε» το διαδίκτυο με ποσοστό 96%

Οι Έλληνες το 2020 όχι μόνο απέκτησαν στενότερη σχέση με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, αλλά στις ηλικίες 16 με 64 χρόνων, η χρήση και των δύο ήταν σχεδόν καθολική με το ποσοστό των χρηστών να φθάνει στο 96%, σύμφωνα με τα Focus on Tech Life Tips της Focus Bari, τα οποία απεικονίζουν το πώς εκτοξεύθηκε η σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία μέσα σε λίγους μήνες, την «χρονιά της πανδημίας». Τα ευρύματα της ίδιας έκθεσης δείχνουν ότι πλέον στα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, ένα στα πέντε διαθέτει δική του συσκευή κινητού τηλεφώνου, ενώ επτά στους δέκα Έλληνες πραγματοποιούν πλέον αγορές μέσω του διαδικτύου.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η έκθεση, σήμερα όλοι (96%) οι Έλληνες 16-64 χρόνων είναι χρήστες internet, φτάνοντας σε αυτό το κοινό των «digital citizens» να ξεπερνούν τα 6.500.000.

 

Επίσης σχεδόν όλοι (91%) συνδέονται στο internet από το κινητό τους, φέρνοντας κυριολεκτικά «τα πάντα στο χέρι τους με τον δικό τους τρόπο και στον δικό τους χρόνο» (επικοινωνία, ενημέρωση, διασκέδαση, κοινωνικοποίηση, ψώνια, επάγγελμα…)

Αξιοσημείωτη άνοδο έχουν και τα desktop, καθώς αυξάνεται η εξ αποστάσεως εργασία, αλλά και η τηλε-εκπαίδευση των παιδιών, ενώ άνοδο σημειώνει και η smart TV, και οι υπόλοιπες συσκευές (laptop, tablet) μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο.

Οκτώ στους δέκα Έλληνες «υπάρχουν», εκφράζονται και αλληλεπιδρούν μέσω των social media, ενώ αυξήθηκε και κατά 70% η αναλογία που δηλώνει ότι αφιερώνει στα social (συνειδητά τουλάχιστον) πάνω από μια ώρα κάθε μέρα.

 

Επτά στους δέκα Έλληνες κάνουν πλέον σήμερα αγορές online, και ο «δείκτης» αυτός έχει 9 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση μέσα σε ένα χρόνο, τον χρόνο της πανδημίας.

 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.moneyreview.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ