Δευτέρα 20.03.2023

Φυσικώς ανθρακούχο νερό: οι διαφορές του από τα σοδόνερα

Στη σύγχρονη εποχή η συνεχής βελτίωση του τρόπου ζωής μας είναι στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς μας. Σήμερα θέλουμε να φροντίζουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας με τον καλύτερο τρόπο υιοθετώντας συνήθειες που μας εξασφαλίζουν μια ποιοτικότερη καθημερινότητα. Γι αυτό και επιδιώκουμε να εξελισσόμαστε διαρκώς βελτιώνοντας τις επιλογές μας. Ειδικότερα σε ό,τι έχει σχέση με τη διατροφή μας αναζητούμε λύσεις που να καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες και τις διαφορετικές επιθυμίες του καθενός μας. Έτσι αναζητούμε προϊόντα που μας ταιριάζουν βάζοντας σε προτεραιότητα το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνει η φύση, δηλαδή το νερό.

Η πιο φυσική επιλογή για υγιή ζωή
Μια καινούργια διατροφική τάση που μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα των καταναλωτών είναι τα ανθρακούχα νερά. Οι ειδικοί λένε ότι η κατανάλωσή τους μας δίνει ευεξία και συμβάλει στον έλεγχο του βάρους μας. Ακόμα τα ανθρακούχα νερά βοηθούν στη χώνεψη και συνοδεύουν ωραία τα γεύματά μας αφού αποτελούν μια πιο υγιεινή επιλογή από τα ποτά ή τα αναψυκτικά. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τα ανθρακούχα είναι πλέον παντού: στα εστιατόρια, στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειεας, στο γυμναστήριο κ.ο.κ.

Σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν τα φυσικώς ανθρακούχα νερά από τις σόδες
Τα φυσικώς ανθρακούχα νερά και οι σόδες είναι δύο τύποι νερού με παρόμοια υφή αλλά με εντελώς διαφορετική γεύση και επίδραση στην υγεία μας. Σε κάθε περίπτωση, τα φυσικώς ανθρακούχα νερά και οι σόδες είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι ανθρακούχων νερών που κυκλοφορούν στην αγορά. Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς επειδή έχουν παρόμοια υφή δύσκολα τα ξεχωρίζουμε. Οι φυσαλίδες που αισθανόμαστε στη γλώσσα και στον ουρανίσκο μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ίδια προϊόντα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η διαφορά τους φαίνεται στο στομάχι μας, κατά τη διάρκεια της χώνεψης.

Πρακτικά τα σοδόνερα είναι απλά νερά, μεταλλικά και μη, τα οποία περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι τους προστίθεται βιομηχανικά ανθρακικό οξύ, ένα ιδιαίτερα όξινο στοιχείο που μας δίνει λανθασμένα την αίσθηση της χώνεψης αφού δεν αντιστέκεται στην οξύτητα του γαστρικού οξέος. Όταν καταναλώνουμε ανθρακικό οξύ αισθανόμαστε ανακούφιση από το φούσκωμα που μπορεί να έχουμε στο στομάχι μετά από κάποιο γεύμα. Όταν όμως πίνουμε CO2 που δεν είναι συνδεδεμένο με Μέταλλα, όπως συμβαίνει στα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά, το CO2 απελευθερώνεται επιθετικά στο στομάχι μας. Ακόμα, τα σοδόνερα συνήθως έχουν δυσάρεστη γεύση και άσχημη επίγευση και η κατανάλωση τους αυξάνει τη γαστρική οξύτητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως υπέρταση, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και έλκος.

Τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά αναβλύζουν κατευθείαν από την πηγή περιέχοντας το CO2, δηλαδή δεν τους προστίθεται βιομηχανικά εκ των υστέρων (όπως στα σοδόνερα). Επιπλέον, περιέχουν διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικο νάτριο, διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο κλπ.) τα οποία εκλύουν σταδιακά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι βασικά αλκαλικά στοιχεία που έχουν την ιδιότητα να βοηθούν στην ομαλή χώνεψη αντισταθμίζοντας την οξύτητα του γαστρικού οξέος.

Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό, πλούσιο σε φυσαλίδες CO2, που αναβλύζει από τα Καρπάθια όρη. Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος 200 μέτρων, το νερό προστατεύεται από ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος, καθώς αναμιγνύεται με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και αποκτά τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του.
Ένα λίτρο AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό νερό παρέχει το 28% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε μαγνήσιο και το 41% σε ασβέστιο. Επίσης περιέχει μεταλλικά στοιχεία, δηλαδή φυσικούς ηλεκτρολύτες και δεν έχει καθόλου νιτρικά γι αυτό η γεύση του είναι ευχάριστη, χωρίς καμία επίγευση. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα AQUA Carpatica έχουν βραβευθεί με 79 βραβεία για τη γεύση και την ποιότητά τους.

Ακολουθήστε τα AQUA Carpatica στο Instagram και στο Facebook

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ