Τετάρτη 30.11.2022

Γ.ΕΛ Μούδρου: Συμμετοχή σε δράσεις του δικτύου συνδεδεμένων σχολείων UNESCO

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου, μέλος του δικτύου συνδεδεμένων σχολείων της UNESCO, συμμετείχε σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις, με θέματα την προώθηση της Ειρήνης και των Ελληνικών Γεωπάρκων UNESCO, προβάλλοντας βέβαια τους Γεώτοπους της Λήμνου.

Αναλυτικότερα, η πρώτη εκφήλωση με τίτλο “Connecting for peace”, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στο διαδικτυακό συνέδριο του Δικτύου UNESCO Aspnet στο Ηνωμένο Βασίλειο με σημαντική συμμετοχή σχολείων από το Ελληνικό Δίκτυο, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από τον εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής στο Ην. Βασίλειο. Στο συνέδριο αυτό η Εθνική συντονίστρια ASPnet Ελλάδας, κ. Βέρα Δηλάρη, παρουσίασε στα αγγλικά το έργο των ελληνικών σχολείων για την προώθηση της Ειρήνης. Ανάμεσα στα έργα που παρουσιάστηκαν και αυτό του Γενικού Λυκείου Μούδρου, με τίτλο: “Peace is a state of mind and an attitude” (Η Ειρήνη είναι τρόπος σκέψης και στάση).

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 διαδικτυακά με την παρουσίαση προγραμμάτων με αφορμή τα Ελληνικά Γεωπάρκα UNESCO. Ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των σχολείων και παρουσίασαν τις εργασίες τους. Η αξία των Γεωπάρκων αναδείχτηκε σε όλες τις διαστάσεις σε μία εκδήλωση που υποστηρίχθηκε τεχνικά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το Γενικό Λύκειο Μούδρου παρουσίασε τους Γεώτοπους της Λήμνου, εργασία των μαθητριών της Α΄ Λυκείου Σταυρούλας Καλτσή και Αλεξάνδρας Τσιώτση , οι οποίες δημιούργησαν το έργο σε δίγλωσση μορφή (στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα) και στο αντίστοιχο e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο).

Πηγή :

https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ