Παρασκευή 17.09.2021

Γαλλία: Έφεση της Google κατά του προστίμου των 500 εκατ. ευρώ

Η Google δήλωσε την Τετάρτη ότι άσκησε έφεση κατά του προστίμου 500 εκατομμυρίων ευρώ (591 εκατομμυρίων δολαρίων) που επιβλήθηκε από τις γαλλικές αρχές τον Ιούλιο λόγω διαφωνίας σχετικά με το επί πληρωμή ειδησεογραφικό περιεχόμενο. Η Γαλλία ήθελε να επιτύχει μια δίκαιη συμφωνία με τους εκδότες για να χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενο των ειδήσεών τους στην πλατφόρμα της.

Το πρόστιμο ήρθε εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς πίεσης σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Google, μέρος της Alphabet και το Facebook για να μοιραστούν περισσότερα από τα έσοδα που έχουν από τη χρήση των ειδήσεων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Διαφωνούμε με μια σειρά νομικών στοιχείων και πιστεύουμε ότι το πρόστιμο είναι δυσανάλογο με τις προσπάθειές μας για επίτευξη συμφωνίας και συμμόρφωση με τον νέο νόμο», δήλωσε ο Σεμπαστιάν Μισόφ, επικεφαλής της Google France.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε αυτήν την υπόθεση και να επιτύχουμε μια συμφωνία. Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση των προσφορών σε 1.200 εκδότες, την αποσαφήνιση πτυχών των συμβάσεών μας και την κοινή χρήση περισσότερων δεδομένων, όπως ζητήθηκε από τη Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού ».

Οι γαλλικές αρχές επέβλαν το πρόστιμο στην Google για μη συμμόρφωση με τις εντολές της σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των συνομιλιών με εκδότες. Αβέφερεαν την Τετάρτη ότι η έφεση της Google, στην οποία θα κριθεί το εφετείο του Παρισιού, δεν θα διατηρήσει το πρόστιμο, το οποίο ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός πρέπει να πληρώσει. Δεν μπορεί να πει πόσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία προσφυγής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το CNBC

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ