Τετάρτη 10.08.2022

Game of Thrones: Ο δημιουργός του απαντά – «Δεν είμαι σεξιστής, η ιστορία ήταν κατά της γυναίκας»

Ενώ οι θαυμαστές του «Game of Thrones»περιμένουν πώς και πώς το πρίκουελ της σειράς, που θα κάνει πρεμιέρα στο HBO στις 21 Αυγούστου, ο δημιουργός του, Tζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

Ανά διαστήματα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει τη σειρά «σεξιστική», καθώς οι θηλυκοί ήρωες απεικονίζονται συχνά σαν… σεξουαλικά αντικείμενα. Αντιδράσεις προκάλεσε επίσης, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε στο τέλος της σειράς η Νταινέρυς Ταργκάρυεν, την οποία υποδύθηκε η Εμιλία Κλαρκ, καθώς απεικονίστηκε ως… μια «τρελή» βασίλισσα.

Jon Kills Daenerys ( Daenerys Death Scene )  GoT 8x06

 

Προκειμένου να δικαιολογήσει τις επιλογές του για τους ήρωες της σειράς, ο Τζορτ Ρ.Ρ. Μάρτιν εξήγησε πως «η σειρά είναι εμπνευσμένη από ιστορικά γεγονότα» και πως «η ιστορία τότε ήταν κατά της γυναίκας». Πρόσθεσε επίσης, πως πολλά από τα γεγονότα που προβάλλονται στη σειρά ήταν εμπνευσμένα από την πραγματική ζωή.

Ο δημιουργός εμφανίστηκε σε ένα πάνελ στο Comic-Con που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Σαν Ντιέγκο και αποκάλυψε πως παρά τα όσα πιστεύει ο κόσμος, ο ίδιος τρέφει μεγάλο σεβασμό για τις γυναίκες.

martin

«Εμπνέομαι από την ιστορία και παίρνω στοιχεία από αυτή και τα μετατρέπω. Δεν νομίζω ότι στη σειρά υπήρξε κάποιο στοιχείο μισογυνιστικό ή κατά των γυναικών σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που υπάρχει στην πραγματική ζωή»,ανέφερε.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως το «Game of Thrones» βασίστηκε σε κάποιο βαθμό στον «Πόλεμο των Ρόδων», ενώ το πρίκουελ «House of the Dragon» έχει τις ρίζες του σε μια ιστορική περίοδο που ονομάζεται «Αναρχία». Κατά την εποχή αυτή, ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος στην Αγγλία, αφού ο βασιλιάς Ερρίκος Α’ άφησε τον θρόνο του στην κόρη του, αυτοκράτειρα Ματίλντα.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Entertainment Weekly, η Εμιλία Κλαρκ είχε αναφερθεί στα σχόλια που είχε ακούσει για τον χαρακτήρα της στο Game of Thrones.

Μάλιστα, η ηθοποιός είχε υπερασπιστεί τον δημιουργό της σειράς, λέγοντας πως δεν την ενόχλησε ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε η Νταινέρυς Ταργκάρυεν. «Υπάρχει τέτοια αντίθεση. Ωστόσο, αυτό είναι το όμορφο στο Game of Thrones, η απεικόνιση των γυναικών σε τόσα πολλά διαφορετικά στάδια ανάπτυξης».

Πηγή :

https://www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ