Τετάρτη 10.08.2022

Γέφυρα ζωής τραυματισμένης χελώνας καρέτα – καρέτα από την Λήμνο στην Αθήνα!

Χθες απογευματινές ώρες,  ενημερώθηκε τηλεφωνικά το λιμεναρχείο Μύρινας από ιδιώτη ιδιοκτήτη ερασιτεχνικού σκάφους, ότι εντόπισε εν πλω σοβαρά τραυματισμένη στο κεφάλι χελώνα είδους καρέτα καρέτα στην περιοχή Κόμπι στο κόλπου του Μούδρου.

Υπό τον συντονισμό του Λιμεναρχείου Μύρινας και του συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας “Αρχελων”, η χελώνα οδηγήθηκε στην παραλία Έβγατης Λήμνου από τον ιδιώτη του σκάφους κ. Παπαδημητρίου Γεώργιο και εκεί στελέχη του λιμεναρχείου με την πολύτιμη βοήθεια της κας Άννας Τοσούνογλου από το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου – Αδέσποτες Ψυχές και πολίτες,  η χελώνα μεταφέρθηκε στο λιμεναρχείο όπου την φρόντισαν και στη συνέχεια με το πλοίο Aqua Blue  μεταφέρθηκε στο Λαύριο  και παρελήφθη από τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και τελικά σώθηκε!!

Εδώ χρειάζεται να επισημάνουμε, η διάσωση της τραυματισμένης χελώνας  έγινε στα πλαίσια εθελοντισμού, φιλοζωικών αισθημάτων και αισθήματος ευθύνης για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, από όλους όσους βοήθησαν!

Η επιχείρηση ζωής γι αυτη την όμορφη θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα ξεκίνησε από χθες Κυριακής στις 16:00  και έληξε σήμερα το πρωί ευτυχώς προλαβαίνοντας τα χειρότερα!

Μπράβο σε όλους!!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ