Δευτέρα 20.03.2023

Γενικό Λύκειο Μούδρου: Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: ” Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ευκαιρίες κινητικότητας”.

Το Γενικό Λύκειο του Μούδρου, ένα ακόμη σχολείο πρότυπο στο νησί μας, συνδυάζοντας αρμονικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του, είναι σταθερά προσανατολισμένο στην αναβάθμιση της γνώσης των μαθητών γύρω από τον Ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Σ αυτό το πλαίσιο και συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα “Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, που εκτός των άλλων έχει στόχο να εξοικειώσει τους νέους με τις δομές και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε, την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης, junior ambassadors του Προγράμματος, παρακολούθησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς-senior ambassadors, ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: ” Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ευκαιρίες κινητικότητας”.

Σημαντικές ομιλήτριες παρουσίασαν ευκαιρίες κινητικότητας των νέων στην Ευρώπη και συγκεκριμένα οι:

1. κ. Κωνσταντίνα Άις, Υπεύθυνη Προβολής και Επικοινωνίας για το πρόγραμμα Erasmus+/Youth, μίλησε για το πρόγραμμα Erasmus+ / Youth

2. κ. Ολυμπία-Χριστίνα Καλογιάννη, Υπεύθυνη Προβολής και Επικοινωνίας για το πρόγραμμα European Solidarity Corps, παρουσίασε το πρόγραμμα European Solidarity Corps

3. κ. Πόπη Δάλλα, Υπεύθυνη Προβολής και Επικοινωνίας για το δίκτυο Eurodesk στην Ελλάδα, μίλησε για το Eurodesk Greece

4. κ. Ροζίνα Μπερτόλη, Υπεύθυνη Έργου/Project Manager, για Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, καθώς και

5. ο κ. Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης, εκπρόσωπος από το Erasmus Student Network.

Η ενημερωτική συνάντηση διοργανώθηκε από το Εurope Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και την κ. Τζίνα Αποστολάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας και δράσεων διαχείρισης, την οποία ευχαριστούμε θερμά!

Στην εκδήλωση προσκλήθηκε και συμμετείχε η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης”, διευρύνοντας το πλαίσιο συνεργασίας μας και σε ευρωπαϊκά θέματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ