Τρίτη 15.06.2021

Γεωργαντάς: Ανοίγει τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τους πολίτες 20-29 ετών – Δεν θα εμβολιαστούν με AstraZeneca

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των ηλικιών 20-29 προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής  Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος διευκρίνισε μάλιστα, ότι οι εμβολιασμοί δεν θα γίνουν με AstraZeneca.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για ορισμό ραντεβού με οποιοδήποτε από τα τέσσερα εμβόλια κατά της Covid-19, για την ηλικιακή ομάδα 40-44.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ποινή των 16 ημερών που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος για την ποινή των 16 ημερών έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές, και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μια φορά.

Όπως είπε η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα και τόνισε πως αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και την κατεβάσανε στις 16 ημέρες.

 Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 30-39

Για τις ηλικιακές ομάδες 35 – 39 και 30-35 ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με την ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά μέσα στον Μάιο.

Ωστόσο, όπως είπε όλα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για τους 40 -44 ετών.

«Δεν υπάρχουν αποφάσεις θεσμοθετημένες αυτή την στιγμή», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, ωστόσο η εθνική επιτροπή λέει ότι όσοι έχουν νοσήσει θα κάνουν μια δόση. Ο κ. Γεωργαντάς. Ξεκαθάρισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν αποφάσεις και ανακοινώσεις.

Τόνισε ακόμα ότι 955.000 πολίτες έχουν πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για τα εμβόλια Johnshon &Johnshon ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι μέσα στον Μάιο αναμένουμε 155.000 δόσεις, αλλά όπως είπε η μεγάλη παρτίδα αναμένεται τον Ιούνιο

Για τον εμβολιασμό στα νησιά σημείωσε είπε ότι είναι «θετικά τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και πρόσθεσε ότι «μέχρι τέλος Μαΐου αναμένουμε να έχουν εμβολιαστεί καθολικά τα νησιά πλην της Κρήτης που ακολουθεί το Πρόγραμμα Ελευθερία».

Για το ερώτημα πολλών που έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraΖeneca και θέλουν να κάνουν δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «θα το διαχειριστούμε κι αυτό τις επόμενες ημέρες».

Ωστόσο, κάλεσε τους πολίτες «να μην ακυρώνουν συνεχώς το ραντεβού τους γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα».

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ