Κυριακή 19.05.2024

Γυμνάσιο Μούδρου: Ευχαριστούμε τον Π.Μπούμπουρα και τον Έπαρχο Α. Κουτσογιάννη για την πρόσθετη χορηγία.

Με επιτυχία και κόντρα σε κάθε αντικειμενική δυσκολία πραγματοποιήθηκε η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Μούδρου από τις 17 έως και τις 22 Απριλίου 2024. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ που ανάγκασαν σε αλλαγή του προγραμματισμού και της διαδρομής την τελευταία στιγμή, 67 μαθητές και μαθήτριες και οι 5 συνοδοί τους πραγματοποίησαν ένα ονειρεμένο ταξίδι με αφετηρία την Καβάλα και προορισμό την Παραλία Κατερίνης για δύο μέρες και στη συνέχεια οδικώς στην Αθήνα για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων επισκέψεων και δραστηριοτήτων.

 

 

Στο πλαίσιο της πολυήμερης εκδρομής πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Κάστρο του Πλαταμώνα και στο Μουσείο Δίου στις 18 Απριλίου 2024. Το ταξίδι συνεχίστηκε στην Αθήνα με  προγραμματισμένη επίσκεψη και έναρξη συνεργασίας με το Α’ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού. Το σχολείο εντάχθηκε στο διεθνές θεματικό δίκτυο «Myth2Space: Από τη Μυθολογία στο Διάστημα» πιλοτικά ως πρώτο Γυμνάσιο στη χώρα για το σχολικό έτος 2023-2024. Ακολούθησε εκπαιδευτική επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο στο Θησείο (19 Απριλίου 2024).

Στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή με ξενάγηση από τον κ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη, Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνο των ανασκαφών, στο Ασκληπιείο και στο θέατρο της Επιδαύρου. Το σχολείο γευμάτισε στο ιστορικό «Ξενία» της Επιδαύρου. Ακολούθησε στάση στο Ναύπλιο και απογευματινός περίπατος.

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η ομάδα επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον Ιερό βράχο και στο Μουσείο Ακρόπολης και η περιήγηση στην Αθήνα συνεχίστηκε με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο. Επόμενος προορισμός το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για ποδηλατοβόλτα, επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη και δράσεις στο Ξέφωτο.

 

 

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου 2024 με επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Συνοδοί ήταν η διευθύντρια, Θεοδώρα Λυμπέρη και οι εκπαιδευτικοί: Γεωργία Γιακισικλή, Χριστίνα Καραογλάνη, Κρρυστάλλω Πάντσιου και Αλεξάνδρα Δήμητρα Τσάκαλου.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το Δεκαπενταμελές συμβούλιο και οι μαθητικές κοινότητες του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.

 

 

Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε από καρδιάς τον επιχειρηματία, κ. Παντελή Μπούμπουρα και τον Έπαρχο Λήμνου κ. Απόστολο Κουτσογιάννη για τη χορηγία του πρόσθετου κόστους της εκδρομής μας και το πρακτορείο Πετρίδης (Petrides travel & Car rental) για τον επαγγελματισμό, την οργάνωση και την άψογη συνεργασία! Επίσης, ευχαριστούμε την Hellenic Highspeed και τη Blue Star ferries για την παροχή των εκπτωτικών μας εισιτηρίων.

Θερμές ευχαριστίες στο Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού και στον κ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη και στην κ. Καλλιόπη Λογαρά-Λαμπρινουδάκη για τη φιλοξενία και την χορηγία της εκδρομής μας στην Επίδαυρο και το Ναύπλιο, καθώς και του γεύματός μας στο «Ξενία» Επιδαύρου.

 

πηγή: limnosreport

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ