Τρίτη 16.04.2024

Γυμνάσιο Μούδρου: Παράλληλες εκπαιδευτικές επισκέψεις και για τις τρεις τάξεις του σχολείου

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή για το σύνολο του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης», με παράλληλες εκπαιδευτικές επισκέψεις και για τις τρεις τάξεις του σχολείου.

   Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καβείριο: Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καβείριο και στη σπηλιά του Φιλοκτήτη για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’, Β’ και Γ’ τάξης. Η ξενάγηση στον χώρο μύησης στα Καβείρια μυστήρια και στον μοναδικό γεώτοπο της σπηλιάς του Φιλοκτήτη συνδυάστηκε με το ανοιξιάτικο, μαγευτικό τοπίο της περιοχής. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Αυγολούπη, Δημήτρης Φωκάς, Βασίλης Παρίσης και Θεοδώρα Λυμπέρη.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πυροσβεστική υπηρεσία Μύρινας Λήμνου: Μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μύρινας Λήμνου. Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους, έγινε ενημέρωση για πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Ευχαριστούμε πολύ τους/τις υπευθύνους που αποδέχθηκαν το αίτημά μας για εκπαιδευτική επίσκεψη και για την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση! Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Μεταξάς, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Ελένη Αβραάμ και Χρυσούλα Μέρμηγκα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καρατζάδειο βιβλιοθήκη Λήμνου: Η ομάδα φιλαναγνωσίας του σχολείου μας επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη, όπου ξεναγήθηκε στη συλλογή παλιών εφημερίδων της Λήμνου και στις ενότητες των ιστορικών και λογοτεχνικών βιβλίων, όπου αποτυπώνονται η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Η ομάδα μας συμμετείχε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση, τόσο ενδιαφέρουσα που δε θέλαμε να τελειώσει! Ευχαριστούμε τη βιβλιοθηκονόμο κ. Χριστίνα Κατρακάζου για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναγνωστική εμπειρία που διοργάνωσε για εμάς! Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Αλεξάνδρα Τσάκαλου και Ευαγγελία Τσάκου.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ