Κυριακή 21.07.2024

H Aegean Regatta 2024 θα ταξιδέψει σε Κάλυμνο, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη και Ρόδο

 

Στις υπέροχες θάλασσες του Νοτιοανατολικού Αιγαίου θα πλεύσει η Aegean Regatta που ανοίγει πανιά για 23η χρονιά από την Κάλυμνο.

O καταξιωμένος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης που κάθε χρόνο έχει ρεκόρ συμμετοχών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναμένεται και φέτος να προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ιστιοπλόων που θα ζήσουν πρωτόγνωρες ιστιοπλοϊκές εμπειρίες και θα γνωρίσουν πανέμορφα νησιά, ξεκινώντας από την Κάλυμνο και συνεχίζοντας στη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη και τη Ρόδο.

To πρόγραμμα του αγώνα που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι το εξής:

Σάββατο 17 Αυγούστου: Κάλυμνος – Άφιξη σκαφών – Εγγραφές – Επιθεωρήσεις

Κυριακή 18 Αυγούστου:  Κάλυμνος – Άφιξη σκαφών – Εγγραφές – Επιθεωρήσεις – Συγκέντρωση κυβερνητών – Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 19 Αυγούστου: 1η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος

Τρίτη 20 Αυγούστου: Ελεύθερη Ημέρα στη Νίσυρο – Απονομή Επάθλων 1ης

Τετάρτη 21 Αυγούστου: 2η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Τήλος – Απονομή επάθλων

Πέμπτη 22 Αυγούστου: 3η Ιστιοδρομία: Τήλος – Χάλκη – Απονομή επάθλων 3ης

Παρασκευή 23 Αυγούστου: 4η Ιστιοδρομία: Χάλκη – Ρόδος

Σάββατο 24 Αυγούστου: Παράκτιες ιστιοδρομίες στη Ρόδο – Απονομές επάθλων-Τελετή Λήξης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ιστιοπλοΐας Εριφύλη Βαρδάκη, καλεί τους ιστιοπλόους να ζήσουν ένα ακόμα μαγικό ταξίδι στο Αιγαίο:             «Η Aegean Regatta, δεν είναι απλά ένας διεθνής ιστιοπλοϊκός  αγώνας, είναι ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά  δρώμενα στη χώρα μας και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες  την ακολουθούν και συμμετέχουν από την πρώτη διοργάνωση. Ετσι πλέον όλοι αισθανόμαστε σαν μέλη μιας «οικογένειας», με την ευρύτερη έννοια.

Είναι  ένας μεγάλος αγώνας που  συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η στήριξη της οποίας αποτελεί και την κινητήρια δύναμη της διοργάνωσης καθώς  και  από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στη διοργάνωση συμμετέχουν και βοηθούν  οι ομίλοι των νησιών του Αιγαίου . Ι.Ο.Μυτιλήνης ,ΛΟΙΑΘ, ΠΕΚΕΒ, Ν.Ο.Χίου  και  Ν.Ο.Σάμου με συντονιστή όμιλο για το 2024 τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου.

Και φέτος θα έχουμε τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Λιμενικού Σώματος αλλά και όλων των εμπλεκόμενων Δήμων των νησιών στη διαδρομή του αγώνα. Η Aegean Regatta  εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δίνει την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να γνωρίσουν πανέμορφα νησιά του Αιγαίου, διαφορετικά κάθε χρόνο, αλλά και να χαρούν και να διασκεδάσουν  με τις  σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται  από τους   τοπικούς  φορείς των νησιών.

Φέτος στην  Κάλυμνο  θα υποδεχθούμε παλιούς αλλά και νέους φίλους και από  εκεί , στις 19 Αυγούστου θα πλεύσουμε για τη Νίσυρο  την Τήλο,  την Χάλκη  και τη Ρόδο.

Τα έμπειρα μέλη που απαρτίζουν τις Επιτροπές, είναι εγγύηση για την άριστη αλλά και δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα. Εύχομαι  ολόψυχα καλές ελεύσεις  σε όλους  ελπίζοντας  ότι φέτος  θα βρεθούμε στην  Κάλυμνο πολλοί περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές.»

Συνδιοργανωτές της Aegean Regatta 2024 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (Π.Ε.Κ.Ε.Β.), ο Ν.Ο. Χίου και ο Ν.Ο. Σάμου, με συντονιστή όμιλο τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου.

To promo video της Aegean Regatta

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αρχική

www.facebook.com/Aegean.Regatta

www.instagram.com/aegeanregatta

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ