Παρασκευή 04.10.2024

Η Κληρονομιά του Αιγαίου: Ένα αποκαλυπτικό ταξίδι σε Λέσβο, Χίο και Λήμνο

Αυτή την Κυριακή, 29/9, το «Cantina», που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα έχει ετοιμάσει και παρουσιάζει μια συναρπαστική σύνθεση από ανθρώπους, τόπους και ιστορίες πάθους για το φαγητό.

Το αφιέρωμα «λοκάρει» και στο ΒΑ Αιγαίο. Και κάπου εδώ η Λήμνος φιγουράρει για κάτι που την ξεχωρίζει: «Το ορεινό πρόβατο της, το σουσάμι, τον άφκο και το λαφύρι, τα ασπρομύτικα φασόλια, το μαυραγάνικο σιτάρι και το ψάρεμα στον Κόλπου του Μούδρου».

Αυτό το αφιέρωμα του «Cantina»,είναι μια πραγματική ωδή στην αυθεντική γαστρονομία των νησιών του Αιγαίου. Κι από ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει η Λήμνος:

IMG 7118

IMG 7119

 

IMG 7120

 

IMG 7121

 

 

IMG 7122

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

πηγή: limnos fm 100

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ