Δευτέρα 15.08.2022

Η Λυσιστράτη εμπνέει τις Αμερικανίδες που δίνουν μάχη για το δικαίωμα στην άμβλωση – Το κίνημα «SexStrike» άρχισε να φουντώνει

Έντονες αντιδράσεις στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου των ΗΠΑ

«Όχι άμβλωση; Όχι σεξ!», βροντοφώναξαν χιλιάδες Αμερικανίδες στις διαμαρτυρίες τους κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο Roe v Wade του 1973 και να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση

. Την ώρα που οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, μια νέα μάχη διεξάγεται στα… χαρακώματα για να μην απαγορευτεί και το χάπι φαρμακευτικής διακοπής της κύησης, που γνώρισε νέα άνθηση μετά την απόφαση. Τα αιτήματα προμήθειας χαπιών στη ΜΚΟ «Just the Pill», η οποία συνδράμει την προσπάθεια χιλιάδων γυναικών να προμηθευτούν χάπια για την άμβλωση σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το σύνηθες και τα περισσότερα προέρχονταν από γυναίκες πολιτειών που κατέστησαν παράνομες τις αμβλώσεις ήδη, 13 από τις 50.

Όπως γράφει η «New York Post», η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η οποία είχε εμπνευστεί την ιδιοφυή… στρατηγική προκειμένου να επέλθει ειρήνη μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, εμπνέει τις γυναίκες να συνεχίσουν το αγώνα τους και να κάνουν νομικά ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους.

Έτσι, το κίνημα… Λυσιστράτης «αποχής από το σεξ» ή «#SexStrike» άρχισε να φουντώνει ως αντίδραση και να γίνεται trend στο Twitter. «Αν είσαι ένας άνδρας που δεν θα κάνεις την αντιστρέψιμη αγγειεκτομή (μέθοδος αντισύλληψης) και δεν είσαι στους δρόμους να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματά μου, δεν αξίζεις να κάνεις σεξ μαζί μου», λέει μια 24χρονη διαδηλώτρια, κρατώντας ένα πανό που γράφει «Όχι σεξ μέχρι να έχουμε δικαίωμα άμβλωσης». Ενώ μια άλλη διερωτήθηκε γιατί να είναι το σεξ πιο σημαντικό από τα δικαιώματα των γυναικών.

«Αν δεν μπορούμε με ασφάλεια να βγούμε έξω και να κάνουμε σεξ γνωρίζοντας ότι θα έχουμε μια επιλογή μετά, τότε γιατί θα πρέπει να το κάνουμε;», ανέφερε.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνουν οι αδελφές μου στις “κόκκινες” πολιτείες αν μείνουν έγκυες από βιασμό και πρέπει όχι μόνο να κουβαλούν την τραγωδία του χειρότερου πράγματος που τους έχει συμβεί στην ψυχή τους, αλλά και να το κουβαλούν και στο σώμα τους για εννέα μήνες», τόνισε μια τρίτη. Τόσο ο νυν Πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, όσο και ο πρώην, πολέμιος των αμβλώσεων Ντόναλντ Τραμπ έσπευσαν να καταδικάσουν το κίνημα, όμως είναι ο νυν που θα πρέπει να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» που του σέρβιρε το Δικαστήριο που συνέθεσε ο πρώην.

Πηγή :
https://www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ