Κυριακή 25.02.2024

Η ΣΑΕΚ Λήμνου συνεχίζει το αφιέρωμα στη Λημνιακή Γαστρονομία | «Κασπακινό»

Μετά το αφιέρωμα στο πώς να φτιάξουμε παραδοσιακές βαλάνες και καλαθάκι Λήμνου, η ΣΑΕΚ Λήμνου, συνεχίζει το αφιέρωμα στη Λημνιακή γαστρονομία, παρουσιάζοντας το «Κασπακινό»!

Στην ανακοίνωση της η ΣΑΕΚ Λήμνου αναφέρει:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΕΚ (ΠΡΩΗΝ ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ

(ΜΕΡΟΣ Β’: “ΚΑΣΠΑΚΙΝΟ”)

Η Διεύθυνση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ) Λήμνου έχοντας ως στόχο την εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά, την εξωστρέφεια, τη σύνδεση της Σχολής με την κοινωνία και την Αγορά εργασίας και θέλοντας να προβάλει και να αναδείξει την υπέροχη γαστρονομία και κουζίνα της Λήμνου, φέτος όπως και πέρυσι, προχώρησε στη δημιουργία σειράς βίντεο “ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ” με παρασκευές τοπικών εδεσμάτων.

Τα βίντεο δημοσιεύονται στο νέο Κανάλι της ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ στο YouTube.

Στο πρώτο βίντεο σας παρουσιάσαμε την προετοιμασία και τον τρόπο παρασκευής του φημισμένου και βραβευμένου τυριού ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ.

Στο δεύτερο βίντεο η Διευθύντρια της Σχολής κα Ιουλία Λυγδά, οι Σεφ-Εκπαιδευτές κ. Ηλίας Κελεμένης και κ. Δούκας Βάρος με τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Σεφ Α εξαμήνου της Σ.Α.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ σας παρουσιάζουν τον τρόπο παρασκευής του παραδοσιακού φαγητού της Λήμνου, το “ΚΑΣΠΑΚΙΝΟ”.

Δείτε το βίντεο στο νέο Κανάλι της ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ στο YouTube

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ