Τρίτη 06.06.2023

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν στα 82 θέλει να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2024

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιδιώξει δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας που αναρτήθηκε on line.

«Κάθε γενιά έχει μία στιγμή που πρέπει να υψώσει το ανάστημά της για την δημοκρατία. Να υψώσει το ανάστημά της για τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας. Για τον λόγο αυτό διεκδικώ την επανεκλογή μου ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενωθείτε μαζί μας. Ας τελειώσουμε την δουλειά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τζο Μπάιντεν ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του, συνοδεύοντας το μήνυμά του με μία φωτογραφία του ιδίου μαζί με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

«Όταν υπέβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια, είπα ότι βρισκόμαστε σε μια μάχη για την ψυχή της Αμερικής. Και είμαστε ακόμα» τόνισε στο βίντεο ο Τζο Μπάιντεν.

«Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε είναι εάν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ελευθερία ή λιγότερη. Περισσότερα δικαιώματα ή λιγότερα» πρόσθεσε ο Μπάιντεν. «Ξέρω ποια θέλω να είναι η απάντηση και νομίζω ότι το ξέρεις και εσύ. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Γι’ αυτό είμαι υποψήφιος για επανεκλογή».

Όπως υπογραμμίζει το CNN, η επίσημη δήλωση του Μπάιντεν τερματίζει κάθε αμφιβολία για τις προθέσεις του και ξεκινά έναν αγώνα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε… ρεβάνς με τον αντίπαλό του το 2020, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν εισέρχεται στην κούρσα με σημαντικό νομοθετικό έργο, αλλά χαμηλά ποσοστά αποδοχής, ένα πρόβλημα που οι σύμβουλοί του δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να λύσουν.

Την ίδια ώρα, το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς πρέπει να πείσει του πολίτες ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «τελειώσει τη δουλειά» και ότι η ηλικία του δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Η τέταρτη και τελευταία προεδρική εκστρατεία του Μπάιντεν θα βασίζεται σε παρόμοια θέματα. Όπως έκανε το 2020, κάνει έκκληση στα ιδανικά του έθνους, ιδιαίτερα με το φάσμα της επιστροφής του Τραμπ. 

«Κάθε γενιά Αμερικανών αντιμετώπισε μια στιγμή που έπρεπε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Υποστηρίξτε τις προσωπικές μας ελευθερίες. Υποστηρίξτε το δικαίωμα της ψήφου και τα πολιτικά μας δικαιώματα» ανέφερε.  «Και αυτή είναι η στιγμή μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ