Κυριακή 28.05.2023

Κ. Χατζηδάκης: «Γκρεμίσαμε» το αφήγημα της Αριστεράς για την ισότητα των φύλων

Περισσότερες από 1.500 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, στην εκδήλωση για την ισότητα των φύλων με σύνθημα «γυναίκες παντού».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου οι οποίες συνέβαλαν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών. «Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε «γκρεμίσει» το αφήγημα της Αριστεράς για την κοινωνική πολιτική! Το ίδιο ισχύει και για τα θέματα της ισότητας των φύλων. Φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτή καταπληκτική εκδήλωση», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Όπως διευκρίνισε, η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε νέες και περισσότερες γονικές άδειες, αύξησε στους 9 μήνες το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα και ενίσχυσε με 30.000 παραπάνω θέσεις τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Με τους χώρους φροντίδας για βρέφη και νήπια που επιδοτούμε σε μεγάλες επιχειρήσεις. Με το σήμα Share για τις επιχειρήσεις που στηρίζουν στην πράξη την ισότητα. Με τις εθνικές πρωτοβουλίες εναντίον της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην αγορά εργασίας, πέρα από την κύρωση της Σύμβασης 190. Με το γεγονός ότι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα των φύλων», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η σύζυγός του, Πόπη Καλαϊτζή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλες τις παρευρισκόμενες γλαστράκια με λουλούδια στα οποία αναγράφονταν οι αξίες που χαρακτηρίζουν τον Κωστή Χαζηδάκη στην πολιτική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Εντιμότητα, Σοβαρότητα, Αξιοπρέπεια, Σταθερότητα, Αλληλεγγύη, Τόλμη, Υπευθυνότητα, Σεβασμός, Ειλικρίνεια.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα. Αρχικά μίλησαν οι υφυπουργοί Δόμνα Μιχαηλίδου και Σοφία Ζαχαράκη που μίλησαν για τις εμπειρίες που έχουν από τη συνεργασία τους με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνέχεια για το έργο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησαν:

  • Η κα Άννα Ντέντα, Παραολυμπιονίκης στο Boccia, που αναφέρθηκε στο πώς άλλαξε και βελτιώθηκε προς το καλύτερο η καθημερινότητα της ίδιας και της οικογένειάς της μετά την απόκτηση Προσωπικού Βοηθού.
  • Η Μένια Κουκουγιάννη, συνιδρύτρια της ΑμΚΕ «Καρκινάκι», που υπογράμμισε την ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε ο κ. Χατζηδάκης το αίτημά τους, το οποίο και υλοποίησε, προκειμένου να αυξηθεί στις 20 ημέρες η άδεια μετ’ αποδοχών για τους πενθούντες γονείς (γονείς που χάνουν τα παιδιά τους).
  • Η Νατάσα Παπαϊωάννου, ιδιοκτήτρια επιχείρησης σημείωσε πως ήταν για εκείνη μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία η συμμετοχή στο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία.

ΠΗΓΗ:

https://www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ