Τρίτη 26.09.2023

Κ. Χρυσόγονος για πρωτιά Κασσελάκη: Πρόκειται για αριστερόστροφο τραμπισμό

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος χαρακτήρισε «αριστερόστροφο τραμπισμό» τα όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

«Έχω την αίσθηση πως αυτό το επικοινωνιακό πυροτέχνημα του τελευταίου μήνα στοίχισε πολλά… Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν αριστερόστροφο τραμπισμό διότι εξαπολύει κατηγορίες κατά δικαστικών, δημοσιογράφων δηλαδή κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και της ελευθερίας του Τύπου και δίνει σε όλους στρογγυλεμένες υποσχέσεις χωρίς κάτι συγκεκριμένο, υπάρχουν εμφανείς παραλληλισμοί με το φαινόμενο Τραμπ στις ΗΠΑ» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη χρηματοδότηση του κ. Κασσελάκη λέγοντας πως «θα ήθελα να δω το πραγματικό νούμερο των εξόδων του κ. Κασελάκη (…) Από πού προήλθαν αυτά τα λεφτά; Μακάρι να ήταν δικά του, μακάρι… Πρέπει και στις εσωκομματικές εκλογές να υπάρχει διαφάνεια στις ροές των χρημάτων».

Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν συμφωνώ πως υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, καθώς η συμμετοχή κρίνεται πάντα συγκριτικά. Στην εσωκομματική εκλογή της ΝΔ το 2016 είχαν συμμετέχει 400.000 πολίτες, στου ΠΑΣΟΚ το 2022 220.000 πολίτες και στον ΣΥΡΙΖΑ χθες 150.000 και παρά το γεγονός πως οι υποψήφιοι ήταν πέντε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αυξήσει τη συμμετοχή σε σχέση με πέρσι και την πανηγυρική εκλογή του κ. Τσίπρα ως μόνου υποψηφίου.

Αυτό σημαίνει για μένα πως ο ΣΥΡΙΖΑ, οργανωτικά, είναι μικρότερο μέγεθος και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα δεν είναι κόμμα εξουσίας αλλά σχήμα διαμαρτυρίας που κάποτε συγκυριακά βρέθηκε στην εξουσία αλλά δεν κατάφερε να μετασχηματιστεί σε κόμμα εξουσίας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ένας άνθρωπος χθεσινός, ένας μεγιστάνας του πλούτου ξύπνησε ένα πρωί και είπε “θα κυβερνήσω το ΣΥΡΙΖΑ, τη χώρα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ