Κυριακή 05.12.2021

Καφετζόπουλος για Σερβετάλη: Υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται

Υποκρισία καταλογίζει εμμέσως πλην σαφώς στον Άρη Σερβετάλη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Χωρίς να τον κατονομάζει, ο κ.Καφετζόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook, σε κόκκινο πλαίσιο με ρινόκερους, σημειώνει ότι «η υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται», παίρνοντας θέση στο ζήτημα που προέκυψε μετά την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρίσει από την παράσταση «Ρινόκερος», στο θέατρο Κιβωτός, και τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε με δεδομένο ότι η δική του απόφαση παρασύρει στην ανεργία τους συναδέλφους του και όλους του άλλους εργαζόμενους στην παράσταση.


Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μπαίνει στο χορό των αντιδράσεων που είναι πολλές και στο μεγαλύτερο βαθμό επικριτικές για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη. 

«Η τέχνη είναι για όλους», υποστηρίζει ο Άρης Σερβετάλης και αρνείται να συμβιβαστεί με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα.

Μόλις χθες έγινε γνωστό πως ο θοποιός θα αποχωρήσει από την παράσταση του Γιάννη Κακλέα, «Ρινόκερος», που έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στο θέατρο Κιβωτός.

Η απόφασή του αυτόματα σημαίνει πως οι παραστάσεις θα διακοπούν. Παρά το γεγονός ότι του προτάθηκε από την παραγωγή να συνεχίσει μέχρι αρχές Ιανουαρίου και έπειτα, η παράσταση να κατέβει, ο Άρης Σερβετάλης είναι αμετανόητος.

Όπως είναι λογικό, μετά την αποχώρησή του, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα υπόλοιπα μέλη της παραγωγής, καθώς όπως τόνισε σε ανάρτησή της και η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου, θα μείνουν όλοι άνεργοι.

Άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου και μη, καταδικάζουν την απόφασή του, χαρακτηρίζοντάς την έμμεσα «εγωιστική», αφού κατά κάποιον τρόπο δείχνει να μην υπολογίζει τους συναδέλφους του, οι οποίοι έχουν ήδη περάσει τον Γολγοθά, που έφερε η πανδημία.

Πρώτη από όλους, ξέσπασε η Φαίη Κοκκινοπούλου. Η ηθοποιός δεν άντεξε την «αδικία» και με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έκανε ξεκάθαρη την στάση της απέναντι στον ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει. Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους. Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Ο ηθοποιός Θάνος Μπίρκος, ο οποίος και συμμετέχει επίσης στην παράσταση Ρινόκερος με τον Άρη Σερβετάλη, μίλησε για την απόφαση του συναδέλφου του:«Οφείλω να σεβαστώ την άποψή του. Αυτός θα πρέπει όμως, επίσης να σεβαστεί τις επιπτώσεις της απόφασής του απέναντι στους συναδέλφους του».

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ