Κυριακή 26.04.2026

Κάλεσμα των υποψήφιων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στη φοιτητική πορεία σήμερα στις 06/04

Χαιρετίζουμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συμμετείχαν στη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου την Παρασκευή 01/04. Η συμμετοχή τους είναι αυτή που αναγκάζει την εξαφανισμένη από όλους τους συλλόγους πλειοψηφία της ΔΑΠ να εμφανιστεί.
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι τα πλαίσια «σούπα» και οι θέσεις της ΔΑΠ δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών. Κοροϊδεύουν το φοιτητικό σύλλογο και τους εστιακούς φοιτητές, εμφανίζονται λες και δε γνωρίζουν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εντός και εκτός πανεπιστημίου. Για τα στελέχη της σύγχρονο πανεπιστήμιο δεν είναι αυτό που θα έχει θέρμανση, που η λέσχη θα σερβίρει δωρεάν ποιοτικό φαγητό σε όλους, που όλη η γνώση θα εμπεριέχεται στο πτυχίο, που οι εστίες δε θα έχουν μούχλα, αλλά αυτό που δε θα έχει αφίσες(!). Για άλλη μια φορά όμως οι φοιτητές τους γύρισαν την πλάτη.
Οι απαράδεκτες εκφράσεις και οι προσωπικές επιθέσεις που ακούστηκαν, αποτελούν βολικό αντίπαλο για τη ΔΑΠ που τις αξιοποιεί σαν πρόσχημα για να αποχωρήσει από τις συνελεύσεις, αποφεύγοντας έτσι να εκτεθεί και να απολογηθεί για τις ευθύνες που έχει ως κυβερνητική παράταξη. Τα όσα ακούστηκαν -καθόλου τυχαία την ώρα που συζητιόταν το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής- δεν έχουν καμία σχέση με την ανάγκη που υπάρχει να συζητιούνται τα πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.
Η καλύτερη απάντηση, τόσο στους διάφορους που θέλουν να εμποδίσουν τη συλλογική συζήτηση και διεκδίκηση όσο και στη ΔΑΠ, είναι η μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις του συλλόγου και οι αγωνιστικές αποφάσεις για τη ζωή και τη μόρφωση μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές του τμήματος να συμμετέχουν στη φοιτητική πορεία που αποφάσισε η γενική συνέλευση την Τετάρτη 6/4 στις 10:00 στα Κεντρικά Λύκεια.
Καλούμε τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Έχουμε επιλογή! Στις φοιτητικές εκλογές, δυναμώνουμε το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ, της μόνης αγωνιστικής δύναμης στη σχολή μας!
Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ