Δευτέρα 15.08.2022

Κανονικότητα ή μέρες του 2015

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στα επίπεδα των τελευταίων εκλογών.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι βέβαιος ούτε για τον χρόνο της κάλπης, αν και τα σενάρια για Σεπτέμβριο έχουν πυκνώσει, ούτε για το αποτέλεσμα, η βούληση του λαού έχει πάντα τον τελικό λόγο. Αυτό ωστόσο που είναι από τώρα ευκρινές αφορά στο διακύβευμα των επόμενων εκλογών και επειδή οι μέρες είναι επίκαιρες, λόγω των γεγονότων του 2015, καλό είναι να το επισημαίνουμε.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι θέλει να πετύχει αυτοδυναμία προκειμένου η χώρα να έχει σταθερότητα σε μία περίοδο σημαντικών προκλήσεων και ακόμη μεγαλύτερων αβεβαιοτήτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ο Τσίπρας τάσσεται υπέρ μιας «προοδευτικής κυβέρνησης» γνωρίζοντας όμως ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υπολείπεται της Ν.Δ. καμιά δεκαριά μονάδες.

Επιπλέον, η σύνθεση της «προοδευτικής διακυβέρνησης» δεν φαίνεται και τόσο ελκυστική. Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ με αλαζονικό ύφος αναφέρει ότι δεν θα δεχθεί πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα, μένει το Μέρα25 με ένα σχήμα που παραπέμπει ευθέως στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η πανδημία είναι ακόμα εδώ

ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη έθεσε πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι από τη στιγμή που το κόμμα του θέσπισε την απλή αναλογική θα πρέπει να συζητά με όμορους χώρους. Ο επικεφαλής του Μέρα 25 προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι μία συμμαχική κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να έχει διαμορφωθεί αρκετά νωρίτερα από τις κάλπες.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ, οι πολίτες θέλουν μία αναβίωση της κυβέρνησης του πρώτου εξαμήνου του 2015, όταν ακόμα και ο Τσίπρας προσπαθεί να ξεχάσει τα καμώματά του με την «περήφανη» διαπραγμάτευση;

Η ΕΛΛΑΔΑ έχει αλλάξει σελίδα, η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις που της έτυχαν ενώ εφαρμόζει μία οικονομική πολιτική που αποδίδει καρπούς σε θέσεις εργασίας και ρυθμούς ανάπτυξης. Το δίλημμα της κάλπης δεν θα μπορούσε να είναι πιο καθαρό. Πορεία προς την κανονικότητα ή επιστροφή στην περιπέτεια, που συνήθως καταλήγει σε βαρείς λογαριασμούς για τους φορολογούμενους;

ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δεδομένο, η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες την κρισιμότητα των περιστάσεων και τους κινδύνους μιας οπισθοδρόμησης για τη χώρα.

Πηγή :
https://eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ