Τη νέα άποψη εξέφρασε χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, όπου, αναφερόμενη στα πρόσφατα δημοσκοπικά αποτελέσματα εταιρίας, αναρωτήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της και το δείγμα της τελευταίας δημοσκόπησης που το χαρακτήρισε μικρό για ασφαλή αποτελέσματα, με ερωτήσεις που μπορούν να καθοδηγήσουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον χώρο που τοποθετείται πολιτικά το Κίνημα, είπε ότι αναφέρεται σε πράγματα χωρίς κομματικό πρόσημο, όπως την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την καλή δημόσια Υγεία και Παιδεία, ενώ χαρακτήρισε παρωχημένο τον διαχωρισμό «Αριστερά και Δεξιά».
«Δεν μπορούμε να βάλουμε πρόσημο γιατί προερχόμαστε από διαφορετικούς κομματικούς χώρους και μας ενώνουν ιδανικά και κοινή στόχευση. Το Κίνημα είναι μία μεγάλη οικογένεια πολιτών, η οποία προσπαθεί, και θα τα καταφέρει, να απαιτήσει κάθαρση. Εχει αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν οι κοινωνίες και τα κράτη», είπε.
Τα έβαλε μάλιστα και με τον Αντώνη Ρέμο αναφορικά με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, χαρακτηρίζοντας ασέβεια τον τρόπο τοποθέτησης της σκηνής. «Δεν μου άρεσε, αισθάνθηκα ότι προσβάλλομαι. Τα μνημεία απαιτούν έναν σεβασμό γιατί εκπροσωπούν κάτι μεγάλο και σπουδαίο, δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της σκηνής μιας συναυλίας».
Στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, βρισκόταν η Μαρία Γρατσία. Η παρουσία της στενής της συνεργάτιδας, στα δεξιά της μπροστά στις κάμερες, επιβεβαίωσε όλες τις φήμες ότι η «σιδηρά κυρία» του κόμματος δεν είναι η πρόεδρος αλλά η «σκιά» της.



























