Κυριακή 14.04.2024

Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου: Σήμερα “Ράδιο-Κύματα” στο Μαρούλα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου με χαρά σας προσκαλεί στην προβολή μιας ακόμα επιλεγμένης ταινίας, την ΤΡΙΤΗ 22/03, στις 20:30, στο ΜΑΡΟΥΛΑ. Μιας και οι μέρες που διανύουμε μας έχουν ήδη φέρει στα όριά μας, με την πανδημία που δεν τελειώνει, με τον πόλεμο που δεν τελειώνει, με τον… Χειμώνα που δεν τελειώνει, είναι αλήθεια ότι έχουμε όλοι ανάγκη από μικρές αφορμές για γέλιο, μουσική, διασκέδαση. Έτσι, η επιλογή ταινίας αυτή τη φορά ήταν μονόδρομος. Τα “Ραδιο-Κύματα“, του Ρίτσαρντ Κέρτις, είναι μια από εκείνες τις ταινίες που το κοινό κάθε Κινηματογραφικής Λέσχης αγαπά, αφού ζεσταίνουν την καρδιά, ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν, με άφθονη καλή μουσική και πολύ γέλιο!

Τη δεκαετία του ’60, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του BBC τηρούσαν ευλαβικά τις αυστηρές τους αρχές, εκπέμποντας αποκλειστικά προγράμματα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με σκοπό την καλλιέργεια του λαού και τη διάπλαση πολιτών με ήθος και αξίες. Οι διευθυντές του BBC αρνούνταν να δουν τι γινόταν μπροστά στα μάτια τους: η μεγαλύτερη κοινωνικοπολιτική επανάσταση του αιώνα, τα Swinging Sixties, ο Μάης του ’68, τα παιδιά των λουλουδιών, ψυχεδέλεια, μαζική και πρωτοφανής απενοχοποίηση του σεξ, κι όλα αυτά με τη μουσική υπόκρουση των Rolling Stones, Beach Boys, Jimi Hendrix, Beatles, Bob Dylan, και τόσων και τόσων άλλων.

Λόγω των παρωπίδων του επίσημου ραδιοφώνου, άρχισαν να ξεφυτρώνουν παράνομοι σταθμοί, πολλοί εκ των οποίων είχαν στηθεί και εξέπεμπαν πάνω σε πλοία αγκυροβολημένα σε διεθνή ύδατα (εξ ου και η ονομασία «πειρατικοί») όπου μπορούσαν να διαφύγουν την τσιμπίδα του Νόμου. Οι σταθμοί αυτοί τόσο πολύ είχαν πιάσει τον παλμό της εποχής, που τους παρακολουθούσαν μανιωδώς περίπου 10 εκατομμύρια ακροατών. Τα Ραδιο-Κύματααποτυπώνουν ακριβώς το κλίμα των τελευταίων εκείνων μηνών πριν ανακηρυχτούν παράνομοι οι πειρατικοί σταθμοί. Για τον σκοπό αυτό, έχει στρατολογηθεί ένα απίστευτο cast: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Κένεθ Μπράνα, Μπιλ Νάι, Έμμα Τόμπσον και πολλοί άλλοι, στήνουν ένα σκηνικό ξέφρενου γέλιου και απενοχοποιημένης διασκέδασης. Ένα πραγματικό… τσουνάμι μουσικής και γέλιου θα πλημμυρίσει τη μεγάλη οθόνη του «ΜΑΡΟΥΛΑ». Σας περιμένουμε!

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :
https://www.limnosreport.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ