Πέμπτη 28.09.2023

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Χιλιάδες αιτήσεις μεγάλο όφελος (+παραδείγματα)

Πρωταθλητές αιτήσεων τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ωστόσο σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα ηλεκτρικά δίκυκλα, τρίκυκλα και μικροαυτοκίνητα.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την ηλεκτροκίνηση και αυτό αποτυπώνεται και στις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμαυποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη Ιουλίου, περίοδος ιδιαίτερα δύσκολη για την αγορά, καθώς οι Έλληνες καταναλωτέςτον Αύγουστο παραδοσιακά πραγματοποιούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, από την έναρξη του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 έχουν κατατεθεί πάνω από 4.500 αιτήσεις, ωστόσο διαπιστώνονται σημαντικές αλλαγές στις επιλογές των καταναλωτών σε σχέση με την επιλογή του οχήματος.

Στην πρώτη θέση εξακολουθούν να βρίσκονται και πάλι τα ηλεκτρικά ποδήλατα για τα οποία έχουν κατατεθεί πάνω από 1.905 αιτήσειςκαταλαμβάνοντας το 40% του συνόλου των αιτήσεων.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα αλλά και μικροαυτοκίνητα με σημαντικά ενισχυμένο το ποσοστό τους, καθώς κυμαίνεται σε 36,1% με τον αριθμό των να έχουν ξεπεράσει ήδη τις 1.750 και να διατηρούν έντονη ανοδική πορεία.

Στην τρίτη θέση ακολουθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ποσοστό 23,9% με τις αιτήσεις για επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού οχήματος να έχουν ξεπεράσει τις 855.

Η απορροφητικότητα του προγράμματος έχει ήδη ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ.

Σημαντική ευκαιρία για όσο διαρκεί το πρόγραμμα

Το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα δίκυκλα, τα τρίκυκλα και τα μικροαυτοκίνητα οφείλεται στα αυξημένα ποσά επιδότησης που περιλαμβάνονται στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε κάποια προϊόντα της Kosmoride, η οποία εισάγει στη χώρα μας την αφρόκρεμα των e-bikes από όλο τον κόσμο.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο Lacros Gemini G400 (φωτό πάνω) με τη τελική τιμή λιανικής να μειώνεται στα 880 ευρώ, καθώς το όφελος του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 κυμαίνεται σε 419 ευρώ.

Αντίστοιχα για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου KTM Macina Gran 271 η τιμή μειώνεται σε 2.950 ευρώ από 3.750 ευρώ, καθώς η επιδότηση ανέρχεται σε 800 ευρώ.

Ακόμη υψηλότερο στα 1.300 ευρώ είναι το όφελος απόκτησης ενός Stromer ST2 BEL που θεωρείται η Ferrari  των e-bikes, με την τελική τιμή να κυμαίνεται σε 5.650 ευρώ από 6.950 ευρώ.

e-scooters

Στα e-scooters επίσης μειώνονται σημαντικά οι τιμές εξαιτίας της αυξημένης επιδότησης που περιλαμβάνει το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2.

Ειδικότερα, από την εταιρεία Silence (επίσης Kosmoride) το Silence SO2 HS Standard κοστίζει πλέον 4.790 ευρώ από 6.090 ευρώ, καθώς το ποσό της επιδότησης υπολογίζεται σε 1.300 ευρώ.

Αντίστοιχα το Silence SO1+ με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 κοστίζει πλέον 7.390 ευρώ από 8.690 ευρώ.

 

Πηγή :
https://www.newsauto.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ