Τετάρτη 10.08.2022

Κλείδωσε η ημερομηνία παρουσίασης του βιβλίου «Ο φυτικός πλούτος της Λήμνου – ΠΗΓΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου «Ο φυτικός πλούτος της Λήμνου – ΠΗΓΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», στην Αθήνα σειρά παίρνει η Λήμνος και όπως πληροφορούμαστε η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Μύρινας.

Η πρόσκληση αναφέρει:

Την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Μύρινας, η Ανεμόεσσα, το MedINA και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμούν τη γη της Λήμνου συζητώντας κρίσιμα ζητήματα με αφορμή το βιβλίο «Ο φυτικός πλούτος της Λήμνου – ΠΗΓΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Η πλούσια θεματολογία του, που αναφέρεται στην ιστορία, στις αγροτικές παραδόσεις, τα εδάφη, τη χλωρίδα, τον γεωργικό πλούτο, τις παραδοσιακές χρήσεις των αυτοφυών φυτών και την πολυδιάστατη σημασία των τοπικών ποικιλιών του τόπου, αναδεικνύει τη διαχρονική αξία αυτού του μοναδικού πόρου – της πλούσιας Λημνιακής γης – που συνέχει την κοινωνία και απαντά στις κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας.

Είναι μεγάλη μας χαρά που η έκδοση αυτού του τόσο σημαντικού βιβλίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 χρόνων πολύπλευρων δράσεων της Ανεμόεσσας.

prosklisi anem

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ