Δευτέρα 17.06.2024

Κόκκαλης για το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: «Ο κόσμος καίγεται και ασχολούμαστε ποιος την έχει μεγαλύτερη την περιουσία»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά και το ζήτημα της κλιματικής δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Γραμματέας του «Κόσμου» και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, στη διάρκεια διακαναλική συνέντευξης τυπου. Ερωτηθείς για τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την ΝΔ, «εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε ποιος την έχει μεγαλύτερη την περιουσία» είπε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ενός ισχυρού πρασίνου πόλου στην Ελλάδα, «αν έλειπε ο «Κόσμος» από το προεκλογικό σκηνικό, η κλιματική αλλαγή θα ήταν απούσα. Η οικολογία θα ήταν σε ρόλο κομπάρσου» πρόσθεσε, λέγοντας ότι «ο Κόσμος έθεσε στο επίκεντρο της ατζέντας την κλιματική μετάβαση». Για την επόμενη ημέρα του κόμματος, ο Πετρος Κόκκαλης τόνισε ότι «ο «Κόσμος», είναι εδώ για να μείνει, για να εκφράσει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική οικολογία», εξηγώντας πως είναι «ένα κόμμα που έχει θα πλήρη ατζέντα και πολιτικό πρόγραμμα», πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται σε πάνω από 500 δήμους και περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη.

Ακόμη, «οι Πρασινοι ήταν ο καταλύτης για την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία» σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, συγκεντρώθηκε γύρω από τους Πράσινους το προοδευτικό τόξο, όπως είπε. Στο πλαίσιο αυτό, «οι Πρασινοι είναι σήμερα η προοδευτική πρωτοπορία σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «είναι δύο μεγάλα κόμματα του προοδευτικού χώρου, πρέπει να βρουν κοινό βηματισμό μέχρι τις επόμενες εκλογές», ενώ απάντησε σε ερώτηση του «Θέματος» για το ενδεχόμενο διαλόγου με στελέχη κομμάτων του προοδευτικού χώρου πως «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο με όσους ανθρωπους πιστεύουν στην επιστήμη και την δημοκρατία».

«Αν η δική μας Ακροδεξιά είναι κηραλοιφές, αυτοί είναι χημειοθεραπεία»

Την ίδια ώρα, ο Πετρος Κόκκαλης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ανόδου των ακροδεξιών δυνάμεων στην ΕΕ, λέγοντας πως «αν η δική μας Ακροδεξιά είναι κηραλοιφές, αυτοί είναι χημειοθεραπεία» αναφερόμενος στη διαφαινόμενη άνοδο δυνάμεων της Ακροδεξιάς, όπως στην Γαλλία, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

«Ούρσουλα, θα πας με τους φασίστες;»

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κόκκαλης απάντησε για το πρωτοσέλιδο του Economist με τις «σιδηρές κυρίες» Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Τζόρτζια Μελόνι και Μαριν Λεπέν πως είναι ευκαιρία να στείλει μια άλλη επιστολή ο κ. Μητσοτάκης και να ρωτά την κυρια φον ντερ Λαίεν: «Ούρσουλα, θα πας με τους φασίστες;», καταλήγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο υποστήριξης της κ. Φον ντερ Λάιεν από δυνάμεις της Ακροδεξιάς.

 

πηγή: protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ