Τρίτη 07.02.2023

Κοροναϊός: «Πράσινο φως» και από τον ΠΟΥ το παιδικό εμβόλιο της Pfizer

Μέχρι σήμερα, ο ΠΟΥ είχε εγκρίνει το εμβόλιο για τις ηλικίες 12 ετών και άνω.

Πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έλαβε την Παρασκευή το παιδιατρικό εμβόλιο της Pfizer για την Covid-19, το οποίο έχει ήδη λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η σύσταση για εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 ετών εκδόθηκε έπειτα από συνεδρίαση της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ειδικών (SAGE) του ΠΟΥ, η οποία έκρινε ότι το εμβόλιο mRNA είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Μέχρι σήμερα, ο ΠΟΥ είχε εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για τις ηλικίες 12 ετών και άνω.

Λόγω του χαμηλού σωματικού βάρους των παιδιών, το παιδικό εμβόλιο της Pfizer περιέχει 10 μικρογραμμάρια RNA αντί για 30.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα [5-11] είναι η χαμηλότερη ομάδα προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, με εξαίρεση τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής SAFGE Αλεχάντρο Κραβιότο.

Ακόμα, η επιτροπή συνέστησε να χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί εργαζόμενοι, 4 με 6 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό.

Η Pfizer έχει αναπτύξει και αντίστοιχο εμβόλιο για βρέφη έξι μηνών και άνω, όμως τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ