Πέμπτη 05.08.2021

Κοροναϊός: Σοκ προκαλεί η διασπορά της Δέλτα – 402 κρούσματα σε μία εβδομάδα

Υπερτριπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων της μετάλλαξης

Πολύ ευρεία φαίνεται ότι είναι η διασπορά και η αύξηση της διασποράς των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ έντονη είναι επίσης η ανησυχία των στελεχών του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας(ΕΟΔΥ) των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και της ιδίας της κυβέρνησης για τη σχετική διασπορά στη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη, την Πάρο και την Ικαρία.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα υπερτριπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα και έχουν ήδη φτάσει τα 402, εκ των οποίων τα… 242 εντοπίζονται στηνΠεριφερειακή Ενότητα Αττικής, με 65 στον κεντρικό τομέα της Αθήνας και 95 στον νότιο τομέα της Αθήνας, 75 εντοπίζονται στο Ηράκλειο της Κρήτης και 21 στο Ρέθυμνο.

Επίσης, ανησυχητικά είναι ακόμη τα 12 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, τα 5 στη Σαντορίνη, τα 4 στην Ικαρία, τα 6 στην Κορινθία, τα 3 στην Πάρο και τα 2 στην Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας έφτασαν μέσα σε μία εβδομάδα τα 402, έναντι των 121 τα οποία κατέγραψε το προηγούμενο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Έτσι, από το 0,33% της συνολικής επίπτωσης της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας περάσαμε μέσα σε μία εβδομάδα σε επίπτωση της τάξης του 2,13%…

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ