Παρασκευή 22.10.2021

Κορονοϊός – «Καμπανάκι» Παγώνη: Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων

Κορονοϊός: H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News για την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σχολιάζοντας παράλληλα τους εμβολιασμούς και εφιστώντας την προσοχή των πολιτών για τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Ο εμβολιασμός πάει πακέτο με τα μέτρα ατομικής προστασίας. Να μην επαναπαυόμαστε. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει», δήλωσε η κα Παγώνη αναφέροντας ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί.

«Το θέμα δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, άλλα η επίθεση του ιού στα νέα άτομα. Αυτό μας έχει φοβίσει», σημείωσε σχολιάζοντας τη μείωση της μέσης ηλικίας των νοσούντων από κορονοϊό.

«Τα στοιχεία που μας έρχονται από όλο τον κόσμο, δείχνουν ότι αυτή η μετάλλαξη είναι πολύ δύσκολη στη διαχείρισή της. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα είχαμε ηλικίες 4 – 5 – 6 ετών που θα νοσούσαν, δεν περιμέναμε ποτέ ότι στο Λος Άντζελες ο εμβολιασμός θα γινόταν υποχρεωτικός στους μαθητές των σχολείων με τη συναίνεση των δασκάλων και δεν περιμέναμε ποτέ ότι η Κούβα θα ξεκινάει τους εμβολιασμούς από 2 ετών», σημείωσε η κα Παγώνη.

«Κάνουμε έκκληση να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του, διότι ο αριθμός των θανάτων θα έπρεπε να είναι μονοψήφιος και όχι διψήφιος», τόνισε η κα. Παγώνη προτρέποντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου, η κα Παγώνη είπε ότι «τα στοιχεία που έχουμε είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και χαμηλά αντισώματα. Τους βοήθησε πάρα πολύ η τρίτη δόση», επικαλούμενη στοιχεία από πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://eleftherostypos.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ