Τρίτη 28.09.2021

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από «long Covid», λέει νέα έρευνα

O εμβολιασμός κατά της Covid μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες νόσησης από «long Covid», επισημαίνει έρευνα του Πανεπιστημίου Κing’ s College του Λονδίνου.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοιού, διατρέχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τη νόσο.

Η έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου δείχνει επίσης ότι, ακόμη και αυτοί που νοσούν από «long Covid» θα το περάσουν στο… πόδι εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα.

Στη Βρετανία, μέχρι στιγμής, το 78,9% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, όπως αναφέρει το BBC.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αναρρώνουν από Covid μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, αλλά ορισμένοι εμφανίζουν συμπτώματα που συνεχίζονται ή διαρκούν εβδομάδες ακόμη και μήνες μετά την αρχική μόλυνση – γνωστή ως «long Covid».

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet Infectious Diseases», επισημαίνουν ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές και προλαμβάνουν σοβαρές ασθένειες.

«Διαπιστώσαμε ότι οι πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων επί 28 ημέρες ή περισσότερο μετά τη μόλυνση μετά τον εμβολιασμό μειώθηκαν κατά το ήμισυ, μετά τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid», υποστηρίζουν στη μελέτη τους.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ