Σάββατο 24.07.2021

Κορονονοπάρτι στην ήδη “ ΚΙΤΡΙΝΗ“ Λέσβο .

Παχυλό πρόστιμο και άρση λειτουργίας καταστήματος υπεβλήθη σε beach bar στην Γερά για την προκλητική μη τήρηση των μέτρων με αποκλειστικά μη καθήμενους , ουδεμία απόσταση μεταξύ πελατών , μουσική στην διαπασών και βεγγαλικά .

Ανεξαρτήτως αν υπεβλήθη το νόμιμο και υπήρξαν κυρώσεις σε βάρος του ιδιοκτήτη την δεδομένη στιγμή σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στο νησί μας υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά , αφενός οι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες που σέβονται τα μέτρα δημόσιας υγείας και οι ανεύθυνοι κερδοσκόποι που προκλητικά κερδοφορούν εις βάρος των υπολοίπων αλλά και της τοπικής κοινωνίας .

Η ουσία του ζητήματος όμως πέρα από την ηθική προσέγγιση του είναι ότι η Λέσβος βρίσκεται επιδημιολογικά στην κίτρινη ζώνη επικινδυνότητας. Με αλλά λόγια κορονοπάρτι , μη τήρηση μέτρων και προκλητική ασυδοσία μας οδηγούν σε τοπικό Lockdown , εξάλλου μετά την Μύκονο μόνο εικασία η υπερβολή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η σκέψη .

Η Kυβέρνηση το έκανε σαφές προς πάσα κατεύθυνση σε ζητήματα δημόσιας υγεία δεν λογαριάζει ούτε πολιτικό κόστος ούτε το διακύβευμα της απόφασης . Κλείνω λέγοντας πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του να σεβαστούμε τα μέτρα και να επιδείξουμε πολιτισμό .

Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές απρόσκοπτες πρέπει να παρεμβαίνουν σε ανάλογες παραβάσεις , ο εθελοτυφλισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος . Τέσσερις πέντε ανεύθυνοι δεν γίνεται να παίξουν την τύχη του νησιού στα ζαριά …

 

“Ο φοιτητής”

#πισω_απο_τις_πορτες

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ