Τετάρτη 27.09.2023

Κώστας Αστυρακάκης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Κώστας Αστυρακάκης είναι ένας έμπειρος Αυτοδιοικητικός, όπου πάντα έθετε τον πολίτη στο κέντρο των αποφάσεών του.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 συμμετέχει στο Συνδυασμό “ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ” με επικεφαλής τον Κώστα Μουτζούρη.

Ας δούμε λοιπόν κάποια πράγματα για την υποψηφιότητά του:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη, από μητέρα Μικρασιάτισσα και  πατέρα Κρητικό. Είμαι παντρεμένος με την Όλγα Πλιακάτου και έχουμε δύο παιδιά, τον  Γιώργο και τη Μελίνα.

Ως μαθητής διετέλεσα Πρόεδρος της Λεσβιακής Κίνησης Μαθητών. Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ως δάσκαλος εργάστηκα σε σχολεία του Πειραιά, της Χίου, Μήθυμνας, Παρακοίλων, Στύψης, Νεοχωρίου και σε πολλά σχολεία της πόλης με μεγαλύτερη θητεία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες.

Εκλέχθηκα Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Αλέκο Μαθιέλλη και ως Αντινομάρχης Παιδείας- Πολιτισμού συνέβαλα στην ανέγερση πέντε νέων σχολικών μονάδων στο νησί, στη δημιουργία των, Κέντρου Αναφοράς στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και 13ου Δημοτικού Σχολείου Τσιγγανοπαίδων. Διετέλεσα Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό του Λευτέρη Τατά.

Επίσης ως Αντιδήμαρχος Παιδείας- Πολιτισμού- Αθλητισμού και κατόπιν Πολιτισμού Τουρισμού με τις Δημοτικές Αρχές των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων Βουνάτσου και Γαληνού, συνέβαλα στην ολοκλήρωση Πολιτιστικών Κέντρων όπως το Οδυσσέας Ελύτης στον Παπάδο, το Πολιτιστικό Κέντρο Μεσσοτόπου, το Στέλιος Παύλης στην Πέτρα, το Χαμάμ Μήθυμνας (εκθεσιακός χώρος με φορέα υλοποίησης Εφορία Νεοτέρων Μνημείων). Με τη βοήθεια προγραμμάτων επισκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, τα Πολιτιστικά Κέντρα Κεραμιών, Ιππείου. Σημαντικότατο έργο και συνεισφορά στην πλούσια πολιτιστική παράδοση του νησιού αποτελεί η ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός με ΕΣΠΑ του Μουσείου Θεόφιλου με σύγχρονη Μουσειολογική μελέτη που προέβλεπε όλες τις προδιαγραφές που έθετε το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου τα έργα του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου να παραμείνουν στο νησί. Κατάφερα δε, όλα να συντηρηθούν και να κορνιζωθούν με τον πιο σύγχρονο τρόπο σχεδόν δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στον τουριστικό τομέα, στην κυριολεξία ανοίξαμε τις πόρτες για τον τουρισμό από την Τουρκία. Προχωρήσαμε σε αδελφοποιήσεις με Μουσεία της Κωνσταντινούπολης και δημιουργήσαμε μια Οργάνωση -στη μεγάλη αυτή αγορά των 20 εκατομμυρίων κατοίκων- με το όνομα «Φίλοι της Μυτιλήνης». Σ’αυτήν βρίσκει κανείς τα ονόματα εύπορων Τούρκων πολιτών που διαθέτουν Μουσεία, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων.  Αυτή η Οργάνωση παρουσίαζε κάθε χρόνο τα πλεονεκτήματα του νησιού σε Μουσεία, το διαφήμιζε σε έντυπα, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις της Τουρκίας και ενέταξε το νησί σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στον κόσμο που είναι η Biennale της Κωνσταντινούπολης. Αυτό συνέβη το 2017 και ονομάστηκε Biennale Istanbul- Midili. Το νησί διαφημίστηκε στα πέρατα του κόσμου αφού στις μεγάλες Biennale  συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι από παντού, εύποροι, καλλιτέχνες, φιλότεχνοι κλπ. Μαζί με τον Σπύρο Γαληνό κλείσαμε συμφωνίες με τους αντίστοιχους αυτοδιοικητικούς του Τσανάκαλε και της Σμύρνης προκειμένου να ανοίξουν οι πύλες εισόδου της Πέτρας και του Πλωμαρίου και να συνδεθούν με αντίστοιχες αυτών των περιοχών. Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών τα εισπράττει σήμερα  το νησί ως τεράστια συμβολή στην οικονομία του.

Μεγάλη ήταν και η επιμονή μου με δημοσιεύσεις, με παρουσιάσεις (όπως στη Philoxenia Θεσσαλονίκης) και με δημιουργία συμμαχιών (με Μπουτάρη και Δήμο Θεσσαλονίκης) προκειμένου να επαναλειτουργήσει  η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το νησί, καθώς και η Μυτιλήνη να αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό στην προβλεπόμενη από διακρατική συμφωνία του 2016 σύνδεση Θεσσαλονίκης με Σμύρνη.

Σημαντικές δράσεις: Λεσβιακό Καλοκαίρι 150 εκδηλώσεων, Aegean Doc (φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη), εκδηλώσεις Αγίου Βαλεντίνου, Σχολή Όπερας Σέριλ Στούντερ, φεστιβάλ θεάτρου το Χειμώνα, απευθείας συνδέσεις με τη Metropolitan Opera New York, Συναντήσεις Χορωδιών, Συναντήσεις Χορευτικών σχημάτων με τη συμμετοχή της Unesco Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου  κλπ.

 

Για να μαθαίνετε νέα από τις δράσεις του κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

     https://www.facebook.com/astyrakakisk

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ